Barcelona impulsa cinc curtmetratges educatius a favor de la diversitat afectiva i sexual

  • Seran utilitzats a les aules com a material pedagògic

VilaWeb
Redacció
15.06.2016 - 14:40

Seran utilitzats a les aules com a material pedagògic

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat el projecte educatiu ‘Diversitat en curt’, un programa pel els directors Isabel Coixet, Judith Colell, Miguel Bosch, Carla Subirana i Isaki Lacuesta faran cinc curts audiovisuals que serviran com a material didàctic per a les escoles a favor de la varietat afectiva i sexual, i que pretendrà combatre la violència i discriminació, amb un cost de 48.158 euros.

En roda de premsa aquest dimecres, l’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat l’atemptat terrorista de diumenge passat a la ciutat d’Orlando (Florida), en què han mort una cinquantena de persones, i ha assegurat que la millor manera de combatre l’homofòbia és a través de l’educació.

“L’única normalitat és la diversitat sistemàtica de l’espècie humana i devem reivindicar-la”, ha declarat Colau, després d’explicar que els cinc curtmetratges es presentaran el 30 de juny en el marc de la 21 Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic ‘FIRE!! 2016’, i després seran usats per les escoles per alumnes barcelonins d’entre sis i 16 anys a través de les ‘maletes pedagògiques’.

Colau ha assegurat que el material ha de servir per “treballar en les aules, debatre, i treballar conjuntament per combatre la intolerància i homofòbia”, i ha manifestat que la diversitat afectiva i sexual ha de ser un motiu de reconeixement i celebració a la societat, després del que ha dit que la societat està lluny de la normalitat en casos de discriminació.

La regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament, Laura Pérez, ha detallat que els cinc curtmetratges tenen estil i temàtiques diferents depenent de l’edat de l’alumne, però que tots busquen “construir una ciutadania responsable en la lluita contra la discriminació i que celebra la diversitat”.

Pérez ha assegurat que els cinc curtmetratges formen part de la campanya però que també es facilitarà als centres material complementari i didàctic de treball que ha elaborat una pedagoga.

Ha sostingut que tot i que es tracta d’un projecte municipal “es pugui portar a tot Catalunya o potser també a Madrid”, ja que segons ella, cal ser generosos i l’objectiu va més enllà de Barcelona.

Preguntada sobre la manera d’implantar el projecte educatiu, i que el professorat se sumi a la iniciativa, Pérez ha subratllat que és important “donar totes les facilitats perquè es pugui treballar en les aules”, i ha asseverat que caldrà lliurar tot el material pedagògic necessari.

El coordinador de la mostra Fire, Antoine Leonetti, ha agraït “l’atreviment municipal”, per impulsar aquesta iniciativa, i ha assegurat que la societat va per davant d’educadors i administracions en igualtat.

La directora Judit Colell ha declarat que “des de l’educació és l’única manera de transmetre la normalitat i l’acceptació absoluta de la diversitat”, i ha detallat que el seu curtmetratge, titulat ‘Aniversari’, parlarà de la transsexualitat a través d’una nena que sempre va voler ser nen.

La també directora Carla Subirana ha explicat que en el seu curtmetratge titulat ‘Júpiter i Mart’ presenta a Bruna i Josep, dos nens de parelles homosexuals, i que parlen de la seva situació personal amb absoluta normalitat: “Serveixen com model, transmeten la seva vida i ho fan amb absoluta normalitat”, ha dit Subirana, que creu que aquest format pot apropar-ho al públic.

El director Miguel Bosch ha sostingut que el seu curtmetratge, titulat ‘Tot sortirà bé, pingüí”, és una faula de caràcter lúdic en què una parella homosexual i vestida de pingüí explicarà la seva vida diària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any