Cementiris de Barcelona estudiarà la possibilitat de crear un cementiri d’animals de companyia a Collserola. Així ho preveu el pla estratègic de l’empresa que gestiona els nou cementiris de la ciutat i que vol adequar els serveis que s’ofereixen a noves demandes. El president de Cementiris, el regidor Eloi Badia, ha admès que no hi ha gaires experiències en altres cementiris de Catalunya o l’estat espanyol, però que no per això deixa de ser del seu interès estudiar-ho. Una altra novetat del pla és que s’instal·larà un cinquè forn crematori al cementiri de Montjuïc i hi haurà més espais en tots els cementiris per al repòs de cendres. Així els serveis s’adapten a la demanda creixent d’incineració, que guanya terreny als enterraments.

L’altre adéu: acomiadar-se d’una mascota

El pla també aposta per nous mecanismes de coordinació amb els diferents col·lectius culturals i religiosos de la ciutat per adequar l’oferta als requeriments de les seves tradicions. Es preveu, per tant, que els pròxims anys continuï l‘ampliació del nombre de sepultures al recinte islàmic del cementiri de Collserola, l’ampliació de sepultures al recinte hebreu i culminar el conveni amb les comunitats ortodoxes de Barcelona.

El pla també vol donar a conèixer l’espai dedicat al dol gestacional i perinatal inaugurat a finals de 2020 i convertir-lo en un espai de referència d’acompanyament a les famílies que han perdut un fill durant la gestació o el part.

Una altra mesura aposta per reforçar els programes d’acompanyament al dol, amb la implementació d’un programa de suport emocional per a la gestió del dol, en coordinació amb els serveis municipals vinculats. En aquest sentit, també es treballarà en la millora dels serveis de comiat als cementiris.

Les línies d’actuació del pla, són, entre altres: oferir uns serveis de qualitat ajustats a les necessitats canviants de la ciutadania; garantir la sostenibilitat econòmica i l’autonomia financera; millorar i adaptar la infraestructura dels 9 cementiris de la ciutat i les instal·lacions de cremació; una gestió sostenible i responsable amb perspectiva social i mediambiental; i potenciar els cementiris com a espais amb un alt valor històric i patrimonial.

Per al període 2020-2024 Cementiris de Barcelona preveu una inversió total de 24,8 milions d’euros destinats a la millora i manteniment de la infraestructura dels cementiris, 10 milions en inversió de desenvolupament i 9,3 milions en manteniment preventiu.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.