L’Utopia Market és un mercat cultural que es fa tres vegades l’any en una antiga fàbrica al barri del Poblenou. Cada un se centra en un tema diferent: fins ara n’havien fet de dedicats a la il·lustració i a la fotografia, on hom podia comprar les obres directament als creadors. I aquest cap de setmana l’organització ha anat més enllà: es farà un mercat dedicat a la poesia, amb la presència d’un bon reguitzell dels poetes i rapsodes més destacats del Principat. També s’hi podran veure espectacles lírics.

Hi passaran Joan Margarit, Josep Pedrals i Marta Pessarrodona –acompanyada de l’actriu Montse Guallar–, que llegiran les seves obres. També hi haurà Sam Abrams, que oferirà un recital de poesia traduïda, i Ariadna Gil i Xantal Aimée, que diran Maria Mercè Marçal. Així mateix, durant tot el cap de setmana es presentaran llibres, es faran taules rodones, concerts i tallers de poesia i hi haurà projeccions de films: un sobre la vida de Gil de Biedma i el documentari Brossa, poeta transitable.

Un dels objectius de l’Utopia Market és fer surar l’enorme talent cultural del país i, com que en l’àmbit poètic passen coses molt interessants, els organitzadors han volgut aplegar-ne una mostra sota un mateix sostre durant tot un cap de setmana. En total, de divendres a diumenge, hi participaran més de vuitanta artistes i col·lectius relacionats amb la poesia. Una oportunitat única per a descobrir, tafanejar, conversar i comprar obres de qualitat directament als autors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]