Els districtes de Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuic de Barcelona tindran, abans de final d’any, les primeres promocions de pisos prefabricats que es faran a la capital catalana.

El projecte ‘A prop’, com s’ha batejat, s’inspira en les polítiques d’habitatge de ciutats com Nova York, Vancouver, Amsterdam o Copenhaguen i consisteix en l’aprofitament de solars buits en desús per aixecar pisos de manera ‘industrialitzada’ en només nou mesos, en front els tres anys que pot trigar a fer-se una promoció convencional.

La primera prova pilot preveu la construcció de 92 pisos –21 individuals i 71 dobles– distribuïts en aquestes tres promocions, que donaran resposta habitacional a unes 250 persones. El cost del projecte és de 5,3 milions d’euros.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb