El Banc Sabadell ha anunciat avui un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà tots els centres de treball de l’entitat. En un comunicat remès a les seccions sindicals, l’empresa també ha especificat que el procediment implicarà canvis en les condicions de treball de la plantilla i en la mobilitat geogràfica. Tanmateix, no ha detallat el nombre total de persones afectades. Sindicats com Comissions Obreres (CCOO) han mostrat el rebuig a l’expedient, tot recordant que l’entitat va signar el desembre passat un acord que va comportar la sortida voluntària de mil vuit-cents empleats. Sobre això, apunten que defensaran l’ocupació de tota la plantilla i que l’adscripció a l’ERO sigui totalment voluntària.

Consultada per l’ACN, l’entitat diu que es prioritzaran les pre-jubilacions i les sortides voluntàries, evitant que s’hagin de prendre mesures traumàtiques. Per una altra banda, afegeix que impulsarà un pla de recol·locació per a facilitar la reincorporació al mercat laboral dels treballadors acomiadats. És previst que l’empresa comuniqui l’impacte de l’expedient el 2 de setembre, en una reunió amb els sindicats.

La mesura és emmarcada dins el pla estratègic presentat el maig pel conseller delegat del Banc Sabadell, César González Bueno, que contempla ajusts d’uns cent milions d’euros fins el primer semestre del 2022. A més de la reducció de plantilla, també preveu una transformació del seu model de banca a la menuda i assolir uns beneficis al voltant dels set-cents milions d’euros el 2023.

Rebuig dels sindicats

Els sindicats consideren que no hi ha raons perquè el banc es proposi un ERO. Més enllà de les mil vuit-centes sortides voluntàries de final del 2020, Comissions Obreres recorda que l’entitat ha contractat més de dos-cents treballadors aquest exercici, un fet que demostra que cal més plantilla.

Defensa que l’ERO no respon ni a causes econòmiques ni a raons tècniques, atès que el Sabadell va guanyar dos-cents vint milions d’euros durant el primer semestre i té previst de repartir dividends quan l’acció pugi. Tampoc no ho atribueix a causes productives perquè consideren que la demanda de productes i serveis financers no ha variat, ni a causes organitzaves, tot defensant que les càrregues de feina han crescut tot i la digitalització.

També diuen que sempre hi ha la possibilitat d’arribar a acords a través de pre-jubilacions i jubilacions amb bona part de la plantilla. Segons les dades facilitades per Comissions Obreres, uns dos mil treballadors són més grans de cinquanta-cinc anys.

Tercer ERO del 2021

L’ERO del Sabadell seria el tercer gran expedient del sector bancari aquest 2021. El primer va ser el del BBVA, que va comportar la sortida de 2.935 treballadors a tot l’estat espanyol. El segon va ser el de CaixaBank, el més gran de la història del sector financer a l’estat espanyol. El juliol, direcció i sindicats van arribar a un acord per a la sortida de 6.452 treballadors a l’estat espanyol.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.