La setmana entrant arribarà a les llibreries el volum de memòries del cineasta Ventura Pons (Barcelona, 1945), amb el títol He tastat molts fruits de l’arbre de la vida (editorial Comanegra). Amb més de quaranta anys de carrera cinematogràfica i havent bregat en mil batalles, el cineasta mira enrere i pot recapitular les coses veritablement importants, quines escenes conformaran el seu film definitiu i amb quines persones es queda per sobre de tot. És un recorregut llarg i canviant. Perquè el país que va veure estrenar Ocaña, retrat intermitent l’any 1978 ha canviat molt. La cultura catalana ha resolt alguns problemes però n’ha hagut d’afrontar de nous, i poca gent en pot donar millor testimoni que Ventura Pons.

Llegiu-ne un bon fragment.

Explica Joan Sala, propietari i editor de Comanegra: ‘Una de les coses que més m’agrada de la meva feina d’editor és conèixer gent que té coses a dir, coses a explicar, especialment quan és gent amb vides plenes, gent que ha fet feina. Ventura Pons és una d’aquestes persones: cineasta monumental, el director més prolífic de la història del cinema català, amb més de trenta films i un gran nombre de premis i mencions internacionals, aquests darrers anys ha recuperat i impulsat cinemes com els Texas a Barcelona, els Albatexas a València i Las Vegas a Figueres. Ha participat en la vida cultural del país amb gran implicació, ha conegut infinitat de personatges de tots els àmbits i ens en parla en aquestes memòries. Publicar aquest llibre és compartir amb el públic lector la sort que és conèixer en Ventura.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb