L’APV assegura a Mollà que l’ampliació nord del port no afecta l’Albufera

  • Recorda que ho avalen la declaració d'impacte ambiental de 2007 i els informes de la direcció general de Gestió del Medi Natural

VilaWeb
Redacció
27.05.2021 - 09:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha respost a la carta que fa setmanes li va enviar la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, amb una altra missiva en la qual destaca que la declaració d’impacte ambiental de 2007 (DIA) assenyalava que el port de València es troba a una “distància suficient” com perquè les obres de la futura terminal nord no afecti el parc natural de l’Albufera.

Així mateix, Martínez recorda que la DIA assegurava que “la situació actual de les platges del sud, en les quals s’està produint un procés regressiu, no es modificarà” amb el projecte. “No obstant això, el promotor contempla el seguiment de l’evolució de la línia en les platges situades al sud del port”, continuava.

D’aquesta manera, el president de l’autoritat respon a la petició de la consellera que recentment havia sol·licitat la suspensió cautelar del projecte perquè considera que les mesures cautelars associades a la revisió del Pla d’Ordenació i Recursos Naturals (PORN) de l’Albufera “condicionen” l’ampliació del port.

En la carta, que ha avançat Europa Press, Martínez recorda també que l’informe i la declaració efectuades l’octubre de 2007, per la direcció general de Gestió del Medi Natural de la conselleria de Medi Ambient, arribaven a les mateixes conclusions que la DIA. En concret, apunten que “el projecte no afecta territorialment a llocs d’interès comunitari o a zones d’especial protecció per a les aus”.

I pel que fa a la possible afectació indirecta a espais de la Xarxa Natura 2000 pròxims a les actuacions, observa que “s’ha efectuat una adequada avaluació ambiental del projecte segons allò que estipula l’article 6.3 de la directiva 92/43CEE, del Consell, de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la flora i fauna silvestres”.

En definitiva, conclou el president de l’APV, “tant la DIA del ministeri com els informes de la teva conselleria avalen que no es produeix cap impacte significatiu” de l’ampliació nord de la Xarxa Natura 2000. Per tant, considera que, “d’acord amb els diferents informes rebuts, no es donen els requisits tècnics i jurídics que justifiquin la tramitació d’una nova avaluació ambiental”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes