Aquest 2018, el Govern de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes celebren els anys literaris de Montserrat Abelló, Raimon Panikkar, Manuel de Pedrolo, Carles Fages de Climent, Joanot Martorell i Maria Aurèlia Capmany, amb l’objectiu de recuperar la memòria de personalitats i esdeveniments històrics, artístics, científics o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans. Justament, l’escriptora Maria Aurèlia Capmany protagonitza, amb el seu pare, l’Any Capmany, que commemora el 150è aniversari del naixement d’Aureli Capmany i el centenari del naixement de l’escriptora. El tret de sortida es dóna a l’Ateneu Barcelonès el 26 de febrer a les 19h.

La biografia de Maria Aurèlia Capmany és prou coneguda: Novel·lista, dramaturga, assagista, traductora, activista cultural, antifranquista i feminista, reconeguda amb el premi Joanot Martorell el 1948 amb la novel·la El cel no és transparent i el premi Sant Jordi de 1968 amb Un lloc entre els morts. En el camp de la dramatúrgia, fundà l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual amb Ricard Salvat, va ser presidenta del Centre Català del Pen Club i l’any 1982 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]