L’ex-comissari José Villarejo diu en un àudio enregistrat a la presó que no comptin amb ell per a ‘fer mal a la monarquia’. Diu que el director del Centre d’Intel·ligència espanyol (CNI), Félix Sanz Roldán, ‘té controlat qui va filtrant’ i acusa el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, de ser un ‘tafur’.

En un àudio de gairebé cinc minuts, enregistrat al telèfon per la seva dona, Gemma Alcalá, el dia 23, l’ex-comissari vol exercir el seu ‘dret de rectificació’ perquè tothom pugui sentir per primera vegada la seva versió, diu.

Villarejo critica durament els fiscals anticorrupció que investiguen el cas Tàndem i que només s’interessen, diu, per informació del rei Juan Carlos i no de jutges i fiscals, i afegeix que ell no perjudicarà la monarquia.

Segons el seu testimoni, va rebre pressions dels fiscals, que li van fer arribar que si volia quedar lliure ‘hauria de col·laborar totalment’ i explicar-los-ho tot sobre les personalitats amb qui va tenir relació, incloent-hi tot allò que sabés de comptes i societats de Juan Carlos.

‘No tenien gens d’interès a saber detalls sobre àpats i reunions amb més jutges i fiscals. Tampoc no els interessaven les meves actuacions com a agent encobert ni les meves informacions sobre xarxes terroristes, narcotràfic, etcètera’, diu.

‘Si algú vol fer mal a la monarquia són els que s’abracen amb els advocats de Podem (partit personat com a acusació popular en el cas Tàndem) cada vegada que coincideixen amb ells. Amb mi que no hi comptin, ja s’ho faran ells i la seva consciència. Aquesta secta d’illuminati només vol destruir la corona a qualsevol preu’, afegeix.

També diu que veu clar que al jutge instructor del cas Tàndem a l’Audiència espanyola, Diego d’Egea, l’han ‘fet fora’ perquè volia posar-lo en llibertat. Així interpreta Villarejo la decisió de De Egea de renunciar a continuar a l’Audiència com a jutge de reforç en expirar la seva comissió de servei, el 31 de desembre. A més, diu que el seu advocat va refusar de reunir-se amb els fiscals anticorrupció si no era davant aquest jutge i, per aquest motiu, els representants de la fiscalia van acudir al lletrat defensor de la seva muller.

Tot forma part, segons ell, d’una campanya ‘brutal’ contra ell dels qui el consideren ‘un xantatgista perillós’. ‘Fins al president del govern ja m’ha condemnat. Sóc culpable i ja no tinc solució, millor que m’enviessin a Guantánamo’, afegeix.

Villarejo també ataca el ministre d’Interior espanyol Fernando Grande-Marlaska, a qui situa darrere el cas Kitchen (en el qual s’investiga la utilització del Ministeri d’Interior espanyol en l’etapa de Jorge Fernández Díaz per a espiar i robar documents a Luis Bárcenas).

‘Observo atònit com, una vegada més, el PP permetrà que hi hagi un segon cas Gürtel. No s’adonen que, del juny ençà, qui controla el meu sumari per al PSOE és Marlaska, un autèntic manipulador de causes. Recordeu el Faisà’, diu.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb