Atletisme.- Espanya augmenta a 13 medalles la collita a l’Europeu paralímpic

• L'or de Xavi Porras, la plata de Martín Parejo i els bronzes de Joan Munar i Lorenzo Albaladejo augmenten fins a 13 medalles el botí aconseguit per l'equip paralímpic espanyol en el Campionat d'Europa d'Atletisme paralímpic que s'està disputant a Grosseto (Itàlia) fins a aquest dijous.

14.06.2016 - 20:48

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

L’or de Xavi Porras, la plata de Martín Parejo i els bronzes de Joan Munar i Lorenzo Albaladejo augmenten fins a 13 medalles el botí aconseguit per l’equip paralímpic espanyol en el Campionat d’Europa d’Atletisme paralímpic que s’està disputant a Grosseto (Itàlia) fins a aquest dijous.

Xavi Porras demostra que persegueix el somni paralímpic amb ambició i va saltar cap a l’or Europeu de la longitud F11, amb 6,14 metres que suposen un nou rècord dels Campionats d’Europa, sempre acompanyat d’Enric Martín i Miguel Ángel Torralba.

Martín Parejo el va acompanyar en el vol al podi i va aconseguir la plata amb un bon salt de 6,05 metres, també amb Torralba i el guia, Tim Stewart. Amb aquest salt, Parejo va sumar la segona medalla en aquesta competició, després del bronze dels 100 metres llisos en la primera jornada. El valencià Pablo Cantero va acabar en la sisena posició amb un millor salt de 5,36 m.

Per la seva banda, Joan Munar i José Luis Martínez van arribar a Grosseto en un gran nivell de forma, si bé es van classificar amb les millors marques per a la final del 400 metres T12, (esportistes amb discapacitat visual), i van aconseguir el tercer i quart lloc en la jornada vespertina.

A més, l’atleta balear Joan Munar va conquistar el bronze quan va creuar la meta en 22,82, mentre que l’atleta de l’equip Liberty Seguros de promeses, José Luis Martínez va signar la seva millor marca i el quart lloc de la final amb 23,39.

Lorenzo Albaladejo va repetir medalla, aquesta vegada a la final del 400 metres T38, (atletes amb paràlisi cerebral o dany cerebral adquirit), quan va arribar a la meta en tercera posició amb un temps de 55,35. L’equip espanyol suma un total de 13 medalles; quatre ors, quatre plates i cinc bronzes, i es manté en la sisena posició del medaller.