Una persona armada amb un ganivet i un estri de cuina ha mort un jove de dinou anys i n’han ferit vuit més en un atac a Lió. Segons que ha informat la prefectura del Roine l’atac ha tingut lloc prop de les cinc de la tarda al metro de Villeurbanne, als afores de la segona ciutat de França. Tres dels ferits estarien en estat molt greu.

La policia ha detingut l’atacant. Fonts policials han informat als mitjans francesos que, si bé en un principi es buscava un segon atacant, no seria el cas. Totes les hipòtesis sobre el mòbil de l’atac estan obertes, inclosa la pista terrorista. De fet, la fiscalia antiterrorista supervisa l’operació, si bé no se n’ha fet càrrec.

El ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, ha explicat que s’ha mobilitzat la policia i que segueix d’aprop la situació.

Gérard Collom, batlle de Lió, ha atés els mitjans poc abans de les set de la tarda. ‘Cal esperar les conclusions de la investigació i ser molt prudents’ ha dit. Ha indicat que les persones ferides esperaven el bus en el moment de l’agressió.

Segons ha informat la xarxa de transports públics de Lió, l’estació on han passat els fets, Laurent Bonevay, està tancada per intervenció policial.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb