La policia espanyola investiga la mort violenta de Fernando Lumbreras, el primer president del col·lectiu Lambda a València i un dels pioners de la lluita LGTBI a la ciutat. L’han mort al seu domicili, al barri de Patraix. Tenia seixanta anys.

Els veïns varen avisar anit la policia després d’haver trucat al telèfon 091. Els agents varen trobar tota la casa regirada i el cos de Lumbreras ple de cops i sense vida. La policia espanyola investiga si l’assassinat és fruit d’un robatori.

El col·lectiu Lambda ha assegurat a Twitter que ‘hui és un dia trist’ i ha volgut reivindicar la figura de Lumbreras com a pioner en la lluita pels drets LGTBI: ‘Com a germà de lluita, sempre et tindrem en la memòria.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb