El jutjat d’Instrucció 2 de la Bisbal d’Empordà ha arxivat la denúncia de la fiscalia contra el batlle de Verges, Ignasi Sabater, en la qual l’acusaven de delicte d’odi arran d’unes declaracions a la premsa després que un centenar de cotxes dels veïns apareguessin amb les rodes punxades. En la seva declaració, el batlle vinculava l’atac amb la Guàrdia Civil.

Els fets es remunten entre el 3 i el 4 d’octubre quan, en una sola matinada, van aparèixer punxades les rodes de tots els 163 vehicles aparcats a la via pública a Verges, a més d’una quinzena a Sarrià de Ter i una desena més a Medinyà. Llavors Sabater ja va apuntar directament a la policia espanyola i la Guàrdia Civil, a qui va acusar ‘d’anar de dinar uniformats i de nit incontrolats’. Tot i les denúncies del batlle, una setmana després el jutjat de la Bisbal d’Empordà va arxivar la causa per ‘falta d’autor conegut’.

L’ajuntament de Verges demana al govern ‘més contundència’ contra els ‘grupuscles feixistes’

En un comunicat, la CUP manifesta la seva preocupació perquè a la interlocutòria de sobreseïment el jutge escriu que ‘el legislador no ha pogut pretendre una sanció penal per qualsevol expressió del que, en definitiva, és un sentiment humà com l’odi’. Segons el partit, amb el contingut de la resolució judicial es pot voler transformar l’exercici de la llibertat d’expressió en una potencial expressió d’odi.

Vegeu ací la interlocutòria:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.