Arsenal-Barça: les blau-grana cerquen de consolidar l’hegemonia a Europa amb la tercera Champions consecutiva

  • L'equip femení disputa aquesta tarda la cinquena final de la Champions de la seva història, la quarta consecutiva

VilaWeb
23.05.2025 - 21:40
Actualització: 23.05.2025 - 21:42

El Barça torna a tenir una cita amb la història. L’equip femení disputa aquesta tarda la cinquena final de la Champions de la seva història, la quarta consecutiva. En aquests anys, les blau-grana han aconseguit tres títols i s’han convertit en les grans dominadores del futbol al continent. El rival serà l’Arsenal, que ha quedat segon a la prestigiosa Premier League anglesa, darrere el Chelsea, superat pel Barça per un global de 8-2 en la semifinal. El partit serà a les 18.00 a l’estadi José Alvalade de Lisbona i es podrà veure en català per TV3, La 1 i les plataformes 3Cat i RTVE.

Les blau-grana arriben com a grans favorites després d’haver encadenat les darreres dues Champions i d’haver-se proclamat també campiones de la lliga espanyola d’enguany, que han guanyat per sisena vegada consecutiva. Ara bé, l’Arsenal, que cercarà el seu segon títol, és un equip perillós, com demostra el fet que han eliminat el Reial Madrid i l’Olympique de Lió, rival del Barça a la darrera final continental.

Entre les jugadores més perilloses de l’Arsenal, destaca una vella coneguda: Mariona Caldentey. La mallorquina va deixar el Barça la temporada passada després d’una dècada defensant els colors blau-grana. Amb el Barça va aixecar vint-i-cinc títols, entre els quals, cinc lligues espanyoles i tres lligues de campiones. Ara les seves ex-companyes miraran de frenar els seus característics moviments sense pilota per poder guanyar el títol.

Per la seva banda, el Barça arriba en el millor moment de la temporada, amb l’única baixa per lesió de Kika Nazareth i amb la golejadora Ewa Pajor en plena forma. Ara bé, la clau per a les de Pere Romeu serà que el mig del camp, format per Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas, domini el partit i dicti què es juga durant els noranta minuts.

Alèxia Putellas, Pere Romeu i Aitana Bonmatí en la compareixença de premsa prèvia a la final

A més, també compta amb la màxima golejadora de la competició, Clàudia Pina. Malgrat ser habitualment suplent, la davantera ha marcat deu gols en vuit partits i pot ser clau si cal decantar la balança en cas que el partit arribi igualat al tram final.

Nou desplaçament multitudinari

Com ja va passar l’any passat a la final de Bilbao, Lisbona es tenyeix de blau-grana aquest cap de setmana. El Barça calcula que 15.000 afeccionats, pel cap baix, faran costat a l’equip de Pere Romeu a la capital portuguesa. L’any passat, en van ser 40.000, però la menor capacitat de l’estadi d’enguany i les complicacions logístiques del viatge han fet impossible de repetir-ho.

Ahir, la UEFA va anunciar que s’havien exhaurit les entrades per al partit per tercera final consecutiva. Per tant, s’espera que 52.000 persones gaudeixin de la final en directe.

Els dos equips més rendibles econòmicament

Curiosament, en aquesta final s’enfronten els dos equips que més diners generen del món del futbol femení, segons l’informe Football Money League 2025, que elabora la prestigiosa consultora Deloitte. Així, Barça i Arsenal empaten en la primera posició amb uns beneficis de 17,9 milions d’euros la temporada passada.

En el cas de les blau-grana, la xifra representa un increment d’un 26% respecte de la temporada 2022-2023, fet que consolida el futbol femení com l’única secció del club que no és deficitària.

Aitana Bonmatí celebrant un gol.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor