Aitana Bonmatí, Alèxia Putellas i Cata Coll donen al Barça la tercera Lliga de Campiones

• El Barça culmina una temporada de somni derrotant l'Olympique de Lió, que ha dominat el futbol femení aquestes darreres dècades

VilaWeb
Fotografia: EFE/Miguel Toña.
Arnau Lleonart
25.05.2024 - 19:56
Actualització: 26.05.2024 - 22:26

El Barça ha guanyat la tercera Lliga de Campiones per a l’equip femení, i ho ha aconseguit derrotant la seva bèstia negra, l’Olympique de Lió. La pilota d’or Aitana Bonmatí ha fet el gol que el seu equip necessitava al minut 63, després de tota una primera part sense gols, però les intervencions de la portera Cata Coll han estat clau per a portar el trofeu cap a Barcelona. Al minut 95, la capitana, Alèxia Putellas, ha rematat la victòria amb el 2-0 definitiu.

Gairebé 40.000 afeccionats culers han viatjat fins a Bilbao, on es jugava la final, en un desplaçament històric, solament comparable al de la fatídica final de la Copa d’Europa disputada a Sevilla el 1986, que el Barça va acabar perdent als penals contra l’Steaua de Bucarest. Enguany, però el resultat ha estat diferent: tercera Lliga de Campiones al sac, la segona consecutiva

VilaWeb

La victòria de la Lliga de Campiones és la culminació d’una temporada immaculada: al començament, va aconseguir la supercopa espanyola imposant-se per 4-0 al Reial Madrid a la semifinal, i 7-0 al Llevant a la final. Fa unes quantes setmanes, va certificar matemàticament la lliga espanyola i dissabte passat va adjudicar-se la copa de la reina amb una nova golejada, en aquest cas, de 8-0, contra la Reial Societat.

El partit d’avui ha estat la final de la Lliga de Campiones amb més assistents de la història: 50.827. Supera els 50.331 de la final entre l’Olympique de Lió i el Frankfurt que es va jugar el 2012 a l’Olímpic de Múnic. Ara, és una xifra que encara resta molt lluny del rècord total d’assistència en un partit de futbol femení: les 91.648 persones al Camp Nou al partit entre el Barça i el Wolfsburg de l’anada de semifinals de la Lliga de Campiones de la temporada 2021-22.