El festival de cinema d’autor de Barcelona, D’A Film Festival, que es farà fins al 7 de maig, pretén acostar al públic els films més destacats de l’any i obres imprescindibles que han triomfat als festivals internacionals. Als cinemes Aribau Club 1 i 2, al CCCB, a la Filmoteca de Catalunya i a la Fundació SGAE es projectaran un total de setanta-quatre films i catorze curtmetratges que han acumulat més de 30 premis.

Entre els films cal destacar: 20th Century Woman, nominat al millor guió als Oscar i als Globus d’Or com a millor film musical o comèdia, amb una mare bohèmia que embarca dues dones més joves en la missió d’educar sentimentalment el seu fill; Playground, del polonès Bartosz M. Kowalski, que ha causat gran controvèrsia a tots els festivals on s’ha projectat; i People That Are not Me, de la directora israeliana Hadas Ben Aroya, que va rebre el premi al millor film del Festival Mar de la Plata.

La programació del D’A manté les quatre seccions habituals: Direccions, dedicada als noms consolidats del cinema mundial; Talents, amb les obres de directors amb menys de tres films; Transicions, dedicada als autors emergents que ja són més que promeses; i Focus, dedicada enguany al director mexicà, nascut a Barcelona, Amat Escalante. També s’hi afegeix la secció Un Impulso Colectivo 2017, que revisarà la situació del cinema espanyol fet al marge de les grans productores.

Paral·lelament, es projectarà gratuïtament la secció Movistar+, que oferirà el peculiar musical Love and Peace, sobre un cantant que llença una tortuga al vàter; High-Rise, ja estrenat als cinemes , amb Tom Hiddleston i Jeremy Irons; i el documentari sobre el director Richard Linklater Retrato sobre el indie norteamericano.

Ronda per la resta del Principat
Per segon any, una selecció de films del D’A 2017 es podrà veure en més poblacions de fora de Barcelona. El certamen viatjarà entre els dies 9 i 20 de maig a Vilafranca, Vic, Berga, el Prat de Llobregat, Figueres, Igualada, Sitges, Sabadell i Manresa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]