L’organització mateixa ho reconeix: ‘els espectadors britànics són els reis del Festival Internacional de Benicàssim’. Per això, el cartell d’enguany, que arriba al seu punt àlgid aquest cap de setmana, està ple de grups anglosaxons. Algunes de les actuacions més esperades són les de Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Kasabian, Crystal Fighters, Deadmaus, Dinousaur Jr i Peter Doherty.

Alguns dels concerts més destacats del divendres són els de Foals, un dels grups més influents de la seva generació, i el productor de música electrònica Deadmaus. També es podran sentir els ritmes ballables de La Casa Azul i un grup clàssic de la música independent espanyola, Los Planetas.

Dissabte serà el torn del reclam principal del festival: Red Hot Chili Peppers, una de les bandes més exitoses de la història del rock. Però la vetllada serà llarga i també actuaran el grup britànic Biffy Clyro –que és al programa gràcies a les peticions del públic– i el cantant d’Oasis Liam Gallagher, que presentarà els temes del seu darrer disc en solitari. Tancaran la nit les actuacions del veterà grup de pop elèctric Dinosaur Jr i el polèmic Peter Doherty.

A diferència de molts festivals, el FIB s’allargarà fins diumenge a la nit. Aquest darrer dia hi haurà les actuacions de Kasabian, un dels grups més esperats; Years and Years, una de les bandes britàniques més impactants, i Crystal Fighters, una formació de pop brillant que ja ha actuat diverses vegades al FIB. Els barcelonins Love of Lesbian s’encarregaran de cloure la vetllada.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]