Aquest cap de setmana torna la Fira Internacional de Ceràmica ‘Argillà’ d’Argentona. Ja fa tres anys que s’ha separat de la Fira del Càntir, que es continua celebrant el 4 d’agost, durant la festa major. La Fira de Ceràmica d’Argentona és actualment la més important del país en aquest àmbit, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre d’assistents.

El càntir d’enguany és obra de l’artista Quim Larrea.

El Museu del Càntir organitza aquesta fira conjuntament amb l’Ajuntament d’Argentona, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i promoure els nous valors de la ceràmica de creació. L’èxit de la fira ha estat enorme des de bon començament, l’any 1991. Hi fan cap unes 50.000 persones, que poden veure i adquirir la producció dels artesans del fang, procedents dels centres terrissers més tradicionals d’ací i de l’estranger.  Enguany, el país convidat és Itàlia, d’on és també la ciutat convidada, Faenza. Així mateix, hi seran presents països com ara Portugal, França, Malta, Polònia, els Països Baixos, el Regne Unit, Rússia i el Marroc.

La fira es completa amb activitats culturals i educatives. S’hi destaquen els tallers, on s’ensenyarà com elaborar ceràmica diversa, i les exposicions, que en mostraran la història.

Divendres a la tarda s’inaugurarà el certamen i es farà un concurs de torn. Dissabte hi haurà una demostració de rakú i començarà el cicle de cinema Cineràmica. I diumenge es farà el gran final amb la Marching Band de la Banda & Band i la trepitjada de fang i de les peces fetes durant les demostracions de terrissa, una activitat oberta a grans i petits amb què es clourà la festa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]