El vice-president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha descartat avui que hi pugui haver cap crisi de govern, com va dir el president Torra que hi hauria si s’aprova el pressupost espanyol contra el seu criteri, perquè està convençut que PDECat i ERC aniran ‘a l’una’ en la votació. Tanmateix, Aragonès, que és adjunt a la Presidència d’ERC, ha remarcat que la seva formació encara no ha pres una decisió sobre les esmenes a la totalitat i que ‘tot està obert’.

‘La resposta la té Pedro Sánchez’, ha dit. Segons que diu Aragonès, és ell qui ha d’expressar la seva proposta per a ‘negociar una sortida política’ al conflicte català i ‘un compromís clar de revertir la línia repressiva del PP’, poques setmanes abans de l’inici dels judicis contra l’1-O. A partir d’aquestes dues exigències, Aragonès ha remarcat que seran els grups d’ERC i PDECat al congrés espanyol els que prendran ‘les seves decisions’ sobre les votacions relatives al pressupost espanyo. Segons ell, la funció del govern haurà de ser la de ‘treballar perquè aquestes decisions siguin el màxim de consensuades’. ‘I no tinc dubtes que serà així’, ha recalcat.

‘L’únic escenari en el qual treballo és que anem tots a l’una, per això ja no em plantejo què passaria si no fos així’, ha subratllat Aragonès, qui ha insistit que la ‘cohesió’ del govern està ‘garantida’. Així mateix, ha dit que ‘els grups parlamentaris són un àmbit de treball i les relacions entre governs és un altre’.

Segons el seu parer, les converses entre els dos executius han de continuar sigui quin sigui l’escenari del pressupost espanyol.

’No tindria sentit subordinar el diàleg entre dos governs a allò que puguin fer els grups parlamentaris en els respectius parlaments’, ha dit. En aquest sentit, ha dit a tall d’exemple que si el PSC presentés una esmena a la totalitat al pressupost de la Generalitat al parlament, això no significaria que acabessin les relacions del govern amb l’executiu espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb