L’historiador Antoni Furió i la Companyia Teatre Micalet, premiats amb els Miquelet d’Honor
Els premis es lliuraran aquest vespre en un acte a la seu de l'entitat

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
La Societat Coral el Micalet ha atorgat els Miquelet d’Honor a l’historiador Antoni Furió i a la Companyia Teatre Micalet. Els premis es lliuraran aquest vespre a les 19.30 en un acte a la seu de l’entitat. Hi actuarà la Coral Giner, amb un programa en homenatge a Lluís Llach. També es lliurarà la insígnia d’or del Micalet a Emili Mira pels seus cinquanta anys com a soci.
Un malfet tan i tan i tan ben fet | Mail Obert de Núria Cadenes
Els guardons d’enguany reconeixen la “trajectòria cívica” de Furió, catedràtic d’història medieval de la Universitat de València i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, i l’activitat en defensa de la llengua, la cultura i la resiliència del projecte impulsat per la Companyia Teatre Micalet durant vint-i-cinc anys, aniversari que celebra enguany.
Furió és director de la revista L’Espill i forma part també del consell assessor i de redacció de prestigioses revistes nacionals i internacionals. La seva activitat investigadora i professional s’ha centrat en la història de l’edat mitjana i en l’estudi i difusió de l’obra de Joan Fuster. Ha desenvolupat diverses línies de recerca centrades en la història econòmica i social, amb llibres com ara Camperols del País Valencià i València, un mercat medieval; en les finances i la fiscalitat, i en la connexió entre guerra, deute públic i construcció de l’estat, assumpte que va abordar com a president del congrés La Veu del Regne, amb motiu dels sis-cents anys de la Generalitat Valenciana el 2018 i en el qual van participar més de cent vuitanta investigadors d’arreu del món.
En relació amb Fuster, va publicar l’Àlbum Fuster el 1995, una aproximació biogràfica en imatges; treballa amb Josep Palacios en l’edició de l’Obra Completa de l’escriptor, de la qual han aparegut tres volums, dos s’editaran el 2021 i els dos últims veuran la llum el 2022, any en què se celebraran els cent anys del seu naixement; dirigeix l’obra Correspondència de Joan Fuster, de la qual han aparegut ja quinze lliuraments; i prepara un llibre amb la seva biografia. L’historiador de Sueca, amb una gran vocació acadèmica i cívica, es va presentar a rector de la Universitat de València el 2010 i ha participat activament en partits i associacions de caràcter cultural, ciutadà i polític. Així mateix, ha estat professor convidat a les universitats de París-Sorbona, Tolosa, Oxford i Stanford (els EUA) i a l’École des Hautes Études en Sciences Socials (París).
Per la seva banda, la Companyia Teatre Micalet celebra els seus vint-i-cinc anys amb obres com ara El jardí dels cirerers, El Malfet d’Inishmaan o Nadal a casa els Cupiello, que han tingut el reconeixement del públic i la crítica. La companyia va revitalitzar el Teatre Micalet després d’haver estat un espai nuclear per al teatre independent. Es va fer una crida a professionals i es va aconseguir la col·laboració de nombroses actrius, actors i professionals valencians. El primer objectiu va ser acostar els grans autors a la societat i recuperar la tradició teatral a València.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits