La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat que l’ANC i Òmnium Cultural es personaran com a acusació popular a la causa sobre les càrregues policials de l’1-O a Barcelona. Ho ha explicat en una entrevista de Ràdio 4, on ha detallat que l’objectiu és ocupar l’espai que va deixar l’Ajuntament de Barcelona, expulsat de la causa per ordre de l’Audiència de Barcelona. L’equip d’advocats de les entitats, que s’hi presenten per separat, serà el mateix que el que tenia fins ara el consistori.

Paluzie ha lamentat que, després de l’exclusió de l’ajuntament, la causa ‘ha quedat desemparada’ i creu que cal que l’ANC i Òmnium s’hi personin per jutjar els responsables de les càrregues de l’1-O. ‘Vam valorar que havíem de continuar treballant i que s’acabi jutjant i condemnant els qui van ser responsables de la violència contra la gent’, ha explicat Paluzie.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb