El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lliurat el 26è Premi Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta a Societat Civil Catalana (SCC). Compromís no ha assistit a l’acte per a protestar contra l’entrega del guardó a l’entitat espanyolista. Diversos dirigents i càrrecs del govern van criticar el lliurement, així com Bloc-País.

Puig ha dit que la distinció ha de servir per manifestar el suport a la pluralitat i el respecte a la diversitat com la millor forma de conviure. En un discurs al saló de Corts de la Generalitat, Puig ha afegit que ‘ningú ha d’utilitzar el separatisme per a menysprear les diferents llengües, cultures i sentiments que existeixen a Espanya’.

El cap del Consell ha remarcat el caràcter obert de Catalunya al llarg de la història i ha afegit: ‘Als valencians ens dol especialment el que està passant a Catalunya. Ens dol la fractura’.

També ha recordat la figura del professor Manuel Broseta, assassinat per ETA l’any 1992, assenyalant que va treballar per les llibertats ‘en moments ben difícils’, i ha remarcat el valor del diàleg.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.