El monestir de Montserrat inaugurarà un nou museu anomenat La Casa de la Pau, l’any 2025, coincidint amb la celebració del mil·lenari de la fundació del monestir. Amb una voluntat pedagògica, el museu mostrarà tres religions als visitants: el cristianisme, l’islam i el judaisme.

El director de l’Scriptorum de Montserrat, el Pare Pius, ha dit que es donarà visibilitat a les tres religions per tal de demostrar ‘que hi ha moltes més raons d’unitat que de divisió’. També ha explicat que el museu estarà dividit en dues parts diferenciades. La primera serà de tipus documental i mostrarà objectes i documents del monestir i d’altres religions. La segona serà més interactiva, visual i dinàmica. Tot i que encara cal acabar de definir què s’hi mostrarà, el Pare Pius ha assegurat que s’hi manifestarà el respecte i la comprensió entre les diferents confessions religioses de la mediterrània.

El projecte, diu el Pare Pius, té un referent clar: el Pare Ubach. A principis del segle XX va viatjar a l’Orient, va aprendre a parlar àrab i hebreu, i es va adaptar perfectament a la societat del territori. Amb aquesta idea es pretén aconseguir mostrar com és d’important que les religions s’entenguin entre elles: ‘és un greu problema que les religions adherides al poder siguin la causa de les guerres’.

La ubicació del museu encara està per determinar, però de moment s’ha valorat l’opció de situar-lo a l’Edifici de Nostra Senyora. Si fos així, l’espai seria remodelat per a poder instal·lar-hi el museu.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]