Amazon instal·larà el seu segon centre més gran de Catalunya a la localitat de Barberà del Vallès (Vallès Occidental). Segons que ha avançat TV3 i han confirmat fonts municipals a l’ACN, el gegant del comerç electrònic obrirà una instal·lació de 51.100 metres quadrats en un solar de 80.000 metres quadrats al polígon de Can Roqueta, a tocar de Sabadell. L’empresa no ha volgut fer declaracions sobre aquesta operació. Amb aquesta, ja són set les plantes que la companyia té al territori català. El nou equipament incrementarà la presència de l’empresa a l’est de Catalunya, on ja disposa d’un altre centre a Martorelles (Vallès Oriental). D’aquesta manera consolida l’aposta per l’entorn de l’AP-7 i millora la connexió directa amb l’estat francès i la resta del sud d’Europa.

La nova plataforma logística esdevindrà el segon centre més gran de tot el territori per darrera del que té al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i que disposa d’una superfície de 63.000 metres quadrats.

A banda, Amazon ja té un magatzem de 28.000 metres quadrats a Castellbisbal (Vallès Occidental) que dóna servei a Amazon Pantry, que abraça tot allò relacionat amb la higiene i l’alimentació, i un altra instal·lació de 30.000 metres quadrats a Martorelles. A més, disposa d’un centre logístic més petit a la Zona Franca de Barcelona, on fa una part del servei Prime. A banda, al carrer de Rosselló disposa d’un edifici des d’on organitza les entregues en menys de dues hores i al 22@ hi té el Seller Support Hub, un centre de suport a les pimes del sud d’Europa que venen a través de la seva plataforma.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb