El gegant del comerç electrònic Amazon ha tornat a escollir Catalunya i Barcelona. Aquesta ​​vegada per obrir el nucli de suport de vendes del sud d’Europa, un centre multilingüe que prestarà ajut a les petites empreses dels estats francès, italià i espanyol que venen els productes a través de la companyia. Segons RAC-1, Barcelona s’ha imposat a les candidatures de Madrid, París, Roma i Milà.

Amb l’obertura d’aquest nucli de connexió a la capital catalana, Amazon preveu de crear cinc-cents llocs de feina en tres anys. En concret, hi haurà un equip dedicat a oferir assistència i suport de primer nivell als milers de pimes del sud d’Europa usuàries d’Amazon Marketplace. El centre entrarà en funcionament abans de l’estiu, amb un equip inicial de cent treballadors.

El vice-president d’Amazon Marketplace a Europa, François Saugier, ha dit que cada vegada hi havia més empreses del sud d’Europa que feien ús del comerç electrònic per créixer internacionalment. ‘Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la mida, i el nostre nou centre de suport a Barcelona posarà a la seva disposició la formació i l’assistència necessàries perquè facin el salt a l’economia digital’, ha explicat. Serà el cinquè centre amb què compta Amazon a Europa, al costat dels que ja té a Irlanda, Alemanya, la República Txeca i Sud-àfrica.

Per una altra banda, François Nuyts, vice-president i director general d’Amazon.es i Amazon.it, ha dit que Barcelona era la seu ‘ideal’ per a aquest nou nus de connexió a Europa. ‘És una ciutat que compta amb la combinació d’una xarxa de professionals internacionals de talent reconegut i amb un teixit de pimes, emprenedors i empreses emergents especialment dinàmic i innovador’, ha destacat. Nuyts ha confirmat que Amazon volia invertir a Catalunya, on ha trobat professionals de molt de talent.

Segons Amazon, el comerç electrònic ha permès a milers d’emprenedors d’impulsar les vendes i expandir els negocis a l’estranger. N’és una mostra que l’any passat les vendes internacionals de les pimes de l’estat que venen a la plataforma van superar els dos-cents milions d’euros.

Aquest nucli de connexió de Barcelona s’afegeix a les inversions al centre logístic de Castellbisbal (Vallès Occidental) i la construcció d’unes noves instal·lacions al Prat de Llobregat  –d’una superfície de 60.000 metres quadrats–, que entraran en funcionament a la tardor i on es crearan 1.500 llocs de feina més d’aquí al 2019.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]