L’Ajuntament de Polinyà ha estat la primera institució que ha anunciat que suspenia la subscripció a El Periódico, després d’un dia en què el diari barceloní ha rebut una allau de crítiques pel tractament dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Des d’ahir hi ha hagut moltes crítiques a la línia editorial del diari. Primer, va ser un piulet del director d’El Periódico, que afirmava que tenien l’exclusiva que la seguretat dels Estats Units havien avisat que la Rambla era un objectiu. Però ha estat sobretot la portada del diari, que presentava una gran fotografia on es veien clarament morts i ferits, que ha desencadenat una reacció en contra.

Per la mateixa raó, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que cancel·lava la subscripció a La Vanguardia.

Regidors de diversos altres ajuntaments han anunciat que portaran una proposta semblant als respectius plenaris.

Ahir a la nit, gent com Lluís Llach i periodistes com Cristina Puig i Tian Riba, entre altres, ja van expressar la indignació amb El Periódico:

I encara al matí, ha circulat molt la imatge d’un supermercat de la cadena Caprabo, que s’ha negat a vendre exemplars de diversos diaris, entre els quals El Periódico, pel tractament gràfic de la notícia de l’atemptat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]