Cabanyal

El ple municipal de València ha aprovat la primera versió del Pla Especial del Cabanyal (PAC), després de ser aprovat dilluns a la Comissió d’Urbanisme amb els vots a favor del govern municipal –Compromís, PSPV, i València en Comú– i Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular. A l’hemicicle s’ha repetit aquest patró de votació. Aquest nou planejament substitueix l’antic pla impulsat pel govern anterior del Partit Popular i que el govern de la Nau va paralitzar quan va arribar a l’executiu local.

Després de publicar-se aquesta aprovació inicial del PAC, s’obrirà un període d’exposició pública de 45 dies. Els terminis administratius fan preveure que no se’n farà l’aprovació final abans de l’abril, segons que calculen a la delegació d’Urbanisme, que dirigeix el regidor Vicent Sarrià.

En aquest nou pla, l’arribada de l’avinguda amb el barri marítim sí que tindrà uns petits retocs estètics i funcionals. La intenció és fer molt més còmoda la intersecció entre el carrer de la Serradora, el carrer de Marí Blas de Lezo i l’avinguda, l’estació ferroviària central i la primera façana del barri del Cabanyal. Per això es pretén desplaçar cap a l’oest la glorieta que ara regeix la circulació en aquest punt, de manera que s’escurci la Gran Via, amb el propòsit de deixar l’estació d’Adif a una banda.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb