L’Ajuntament de Barcelona proposa d’apujar l’entrada del Parc Güell a divuit euros

  • Barcelona en Comú celebra l’augment, per bé que demanava que arribés a vint euros

VilaWeb

ACN

23.10.2024 - 19:51
Actualització: 23.10.2024 - 22:42

L’Ajuntament de Barcelona proposa apujar el preu de l’entrada turística al Parc Güell dels deu euros actuals fins als divuit, en una proposta emmarcada en l’augment de la fiscalitat turística a la ciutat i el projecte d’Ordenances Fiscals per al 2025. La proposta ha superat un primer tràmit al Consell d’Administració de Barcelona de Serveis Municipals i queda pendent de l’aprovació a la Comissió de Govern del consistori. D’aquesta manera s’atén la proposta de Barcelona en Comú d’equiparar l’entrada al monument a la d’altres equipaments similars a la resta del continent europeu. Els comuns han celebrat la decisió, per bé que la quantitat que demanava la formació era de vint euros.

Segons indica l’Ajuntament, el Parc Güell és actualment el segon monument més visitat de Barcelona, amb prop de quatre milions i mig de visitants anuals, i es troba entre els deu més visitats de tot Europa. Malgrat l’alta afluència de visitants, el preu d’entrada és un 50% inferior al de la resta d’espais monumentals europeus i al d’altres obres de Gaudí visitables a la ciutat: el preu mitjà de l’entrada general dels vint monuments més visitats d’Europa és de vint euros.

La portaveu dels Comuns, Janet Sanz, espera que l’augment d’ingressos s’inverteixi en “compensar” el veïnat per “les externalitats i les molèsties que pateix” atesa la “gran quantitat” de visitants que hi passa cada any. L’entrada continuarà essent de franc per al veïnat, les escoles de l’entorn, els menors fins a set anys, els usuaris de la T-Rosa i les persones registrades al programa Gaudir+BCN. “Celebrem aquesta victòria de Barcelona en Comú contra la deriva elitista de Collboni, però no ens quedarem aquí: queden dos mesos per l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals i continuarem arrencant polítiques que posen al centre les necessitats de la ciutadania com ara l’habitatge, el decreixement turístic o abaratir el preu de la vida a Barcelona” ha conclòs Sanz.

L’accés al Parc Güell es troba regulat d’ençà del 2013 a través de BSM per encàrrec de l’ajuntament, amb l’objectiu de preservar i vetllar pel correcte manteniment de l’espai i la bona convivència amb els usos veïnals i escolars. La darrera revisió tarifària va tenir lloc el 2018.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor