El Gimnàs Sant Pau, l’Ajuntament de Barcelona, la propietat de l’edifici i la Fundació Hàbitat3 han arribat a un acord per garantir la continuïtat del centre en la ubicació actual, al barri del Raval. Per fer-ho possible, l’ajuntament adquirirà el solar en el qual es troba aquest equipament per un valor de vuit milions d’euros a l’actual propietari, a qui cedirà el dret de superfície per un període de cinquanta-cinc anys amb l’objectiu que allà s’hi construeixin trenta-sis habitatges de lloguer social que gestionarà la Fundació Hàbitat3. El projecte serà desenvolupat per l’empresa Mediaurban.

D’aquesta manera, el consistori ampliarà el seu patrimoni de sòl públic, tot garantint-ne la seva preservació per a ús d’habitatge assequible de manera indefinida. Mediaurban, per la seva banda, s’encarregarà de la construcció dels habitatges. La planta baixa i el soterrani de l’edifici seran cedits a l’ajuntament tan bon punt acabin les obres per tal que el Gimnàs Sant Pau pugui mantenir la tasca social que fa. Les obres de rehabilitació eren un requisit necessari per garantir el funcionament futur del centre. Amb aquest acord, l’ajuntament s’assegura que, un cop finalitzin els cinquanta-cinc anys de cessió del dret de superfície, la propietat de la finca, dels pisos i del gimnàs passarà íntegrament a mans municipals.

Amb aquesta operació s’assegura el doble objectiu que es cercava: ampliar el parc públic de lloguer assequible de la ciutat i, a la vegada, mantenir l’activitat del Gimnàs Sant Pau en la mateixa ubicació. El compromís és que els trenta-sis pisos nous es destinin a lloguer social, gestionats per la Fundació Hàbitat3 i que allotgin íntegrament persones ateses per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social. Cal recordar que el planejament urbanístic vigent a la finca permetia a l’antiga propietat enderrocar i cessar l’activitat del gimnàs per fer-hi apartaments i comercialitzar-los en règim de venda al mercat lliure, una possibilitat que amb el present acord queda del tot descartada.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.