El jutjat d’instrucció número 5 de Barcelona haurà d’investigar una agressió policíaca durant les protestes per la presència de Felipe VI al Mobile World Congress el febrer del 2018. Segons que informa Alerta Solidària, l’Audiència de Barcelona ha estimat el seu recurs i ha ordenat reobrir el cas després que el jutjat hagués arxivat la causa. La protesta va tenir lloc al voltant del Palau de la Música, on es feia el sopa de gal·la del congrés.

‘En aquella protesta els Mossos d’Esquadra van encerclar amb cordons d’agents antiavalots els manifestants, saldant-se la jornada amb diversos ferits. Una d’elles va patir una fractura a la tíbia com a conseqüència de l’actuació dels agents, explica Alerta Solidària.

El col·lectiu ha agraït la solidaritat a les xarxes socials que els ha permès reunir material gràfic per provar l’agressió policíaca. Ara, l’Audiència ha manat al jutjat que reobri el cas i porti a terme les diligències d’investigació que siguin necessàries per esclarir els fets.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.