L’autoritat aeroportuària d’Hong Kong ha anul·lat tots els vols arran de les protestes contra el govern pro-xinès de Carrie Lam. Milers de manifestants ocupen les terminals de l’aeroport de Chek Lap Kok des de divendres passat. ‘Tret dels vols de sortida que ja han fet tots els procediments de checkin i els d’arribada que ja són de camí a Hong Kong, tots els altres vols han estat anul·lats’, ha informat l’autoritat aeroportuària.

Les protestes contra el govern de Carrie Lam van començar ara fa dos mesos arran de la llei de lliure extradició d’hongkonguesos a la Xina. Tanmateix, amb el temps, s’han convertit en un moviment que exigeix reformes democràtiques i s’oposa frontalment a les ingerències de Pequín. De fet, el símil amb la Revolució dels Paraigües de 2014 és inevitable.

En general, les manifestacions han estat multitudinàries i pacífiques, però d’ençà de l’atac del 22 de juliol per part d’escamots pro-xinesos, amb la connivència de la policia, contra manifestats a l’estació de metro de Yueng Long, l’ambient s’ha tensat molt. Ara totes les mobilitzacions acaben amb desenes de detinguts, ferits i repressió per part dels antiavalots.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb