Adif ha anunciat que començarà les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de tren de Tarragona el pròxim 1 d’agost. Les actuacions, amb una inversió de 3.165.406,4 euros, suposaran la instal·lació d’un ascensor i dues escales mecàniques als accessos de les andanes primera i segona. Les obres també possibilitaran l’ampliació de la segona andana en més de 4 metres fins assolir una amplada mitjana de 7,8 metres i una longitud de 370 -22 més que actualment-, així com el recreixement de totes dues plataformes fins els 68 centímetres respecte la cota del carril per facilitar l’accés als combois. Sobre el paper, el projecte vol garantir la plena accessibilitat als trànsit per l’interior de l’estació i incrementar els nivells de seguretat i confort. Adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) CLM Infraestructuras y Servicios i Coymal, les actuacions tenen un termini previst d’execució d’onze mesos.

Al mateix temps que s’efectua el recreixement de les andanes, el gestor estatal d’infraestructures ferroviàries ha anunciat que col·locarà un nou paviment, amb una franja de seguretat i rajoles per orientar les persones amb discapacitat visual, així com s’instal·larà una nova il·luminació més eficient o una marquesina de vuitanta metres a la segona andana per protegir els usuaris del mal temps. El projecte, a més, preveu rehabilitar també l’actual pas inferior, que disposarà de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d’alumini, així com enllumenat. Complementàriament, es duran a terme treballs d’adequació i dotació d’instal·lacions tècniques de sanejament o energia, entre d’altres, així com nou passos ‘strail’ al final de les andanes.

Per poder alliberar l’espai necessari per executar les tasques, prèviament es modificarà l’actual configuració de les vies, amb l’aixecament dels elements de superestructura de la via 4. Segons Adif, l’execució ha estat planificada per fer compatible els treballs i el funcionament de les instal·lacions, ‘minimitzant les afectacions als usuaris’ i ‘establint itineraris alternatius en funció de les diferents fases de l’obra’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.