La presidenta d’Adif, Isabel Pardo, ha assegurat ‘amb tota prudència’ que la climatologia seria la causa més probable del despreniment que ha provocat el descarrilament del tren de rodalies a Vacarisses. Pardo diu que, a falta d’enllestir la investigació dels fets, ‘cap indicador fa preveure’ que el despreniment s’hagués produït per manca de manteniment.

La presidenta de la companyia d’infraestructures ferroviàries ha detallat que el lloc del despreniment era un punt ‘singular’ per l’alçada, sistema constructiu i antiguitat del talús, i que està sotmès a un pla de vigilància específic, com en dóna també en altres punts de risc de la xarxa.

Un vídeo publicat per TV3 demostra que era una zona de risc d’ençà del cap de setmana. A les imatges es veu com els talussos es converteixen en salts d’aigua per culpa de la pluja. El tren que hi circula ha de reduir la velocitat per evitar problemes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb