Tanca Los Padules, el local on es va gestar Sopa de Cabra

  • Una festa amb els amics d'en Mariano i la Pepi posa punt final a quaranta-set anys d'història al Barri Vell de Girona

VilaWeb
ACN
01.04.2016 - 02:00

Adéu a un bar històric de Girona. Ahir va abaixar definitivament la persiana Los Padules, el local on es va crear Sopa de Cabra i que va servir d’inspiració al grup per a escriure ‘El carrer dels Torrats’. ‘Tanquem per jubilació. És un dia una mica trist, perquè aquí ens ho hem passat molt bé’, recorda el responsable de l’establiment, Mariano Hernández.

Hernández rememora l’època de la transició, amb una Girona molt diferent de la d’ara: ‘Era com un poble, tothom es coneixia. Una gran família.’ Els clients de Los Padules s’han mantingut fidels i no han fallat tampoc a l’última festa. El bar s’ha fet petit a partir de les vuit del vespre, quan clients d’abans i d’ara han volgut arribar-s’hi a dir adéu i desitjar bona sort a en Mariano i la Pepi.

‘Fa quaranta-set anys que tinc Los Padules. Era molt jovenet quan vaig començar, i durant aquest temps ha passat de tot’, explica Mariano Hernández, emocionat, pocs minuts abans d’obrir les portes del local per última vegada.

Diu que no sap ben bé quina ha estat la recepta de l’èxit. ‘Potser som mítics pels Sopa de Cabra, potser per l’estil del bar o potser per la manera de ser nostra, perquè fem que la gent s’hi senti com a casa.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any