La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat la celebració d’un referèndum unilateral d’independència a Catalunya: ‘La unilateralitat no és efectiva, no funciona per interpel·lar al conjunt de la ciutadania’.

‘És una ingenuïtat pensar que es pot fer de manera unilateral i que serà reconegut a Europa sense suport de l’estat’, ha assegurat en una entrevista al diari Ara.

Així, Colau defensa la celebració d’un referèndum ‘ben fet, perquè sigui vinculant, vàlid per poder fer passos endavant en la direcció que decideixi la ciutadania’. ‘Quan vam passar del 80% [suport al dret de decidir] al 48% [suport a la independència] tot el país hi va perdre. El PP se’n va alegrar molt’, ha dit. A més, ha recordat que fins a la celebració de la consulta del 9N el moviment sobiranista no parava de créixer a Catalunya. Per desblocar el país opina que fa falta ‘tornar al 80%’.

Preguntada per la posició contrària del PSOE a la celebració del referèndum, ha dit sentir-se trista perquè els socialistes prioritzin ‘interessos de partit per no enfrontar-se amb les diferents ànimes que tenen dins’.

Assistirà a la Diada
Després que anunciés a final d’agost que preveu anar a la manifestació de la Diada organitzada per l’ANC i Òmnium, ha confirmat que efectivament assistirà.

‘Només vaig deixar d’anar l’any passat perquè hi havia un context electoral en el qual s’estava demanant el vot per a determinats partits’, ha argumentat Colau.

Alhora, ha asseverat que el moviment polític que encapçala està ‘plenament compromès’ amb els qui defensen que Catalunya exerceixi la seva sobirania a través d’un referèndum.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb