Acord entre Catalunya Ràdio i Ràdio Arrels perquè l’emissora nord-catalana emeti programes d’iCat i Catalunya Música

  • Saül Gordillo destaca que la col·laboració s'emmarca dins la voluntat 'd'ampliació del servei públic' i 'impuls dels continguts culturals'

VilaWeb
ACN
07.07.2016 - 13:21
Actualització: 07.07.2016 - 13:55

Els programes ‘Delicatessen’ i ‘Independents’ d’iCat i el ‘Via Jazz’ de Catalunya Música s’escoltaran a Catalunya Nord. Catalunya Ràdio i Ràdio Arrels han segellat un acord de col·laboració perquè l’emissora nord-catalana els emeti i els incorpori a la seva graella. El conveni l’han signat a Perpinyà els directors de les dues ràdios, Saül Gordillo i Albert Noguer.

Saül Gordillo ha destacat que la col·laboració s’emmarca dins la voluntat ‘d’ampliació del servei públic’ que s’ofereix des del grup de Catalunya Ràdio. ‘Ràdio Arrels és l’emissora per excel·lència a Catalunya del Nord, és un referent per als qui hi tenen el català com a llengua d’ús i ens fa molta il·lusió tancar aquesta col·laboració perquè és una manera d’ajudar-los amb continguts musicals i culturals’, ha subratllat.

De retruc, el director assegura que l’acord beneficia també Catalunya Ràdio. ‘És una manera de sortir del nostre àmbit més directe d’actuació i impulsa la nostra vocació d’ajudar els actors de la cultura i la llengua des de l’espai públic català’, indica.

Saül Gordillo tampoc passa per alt que l’emissió dels programes d’iCat també donarà un impuls a l’emissora, que aquí s’escolta a través de la xarxa. ‘No deixa de ser curiós que una emissora que emet per Internet i no per FM sí que pugui sonar per les ones tradicionals a Catalunya del Nord, on s’escoltaran ‘Delicatessen’ i ‘Independents”, ha precisat.

Reforçar les emissores
‘Des de Catalunya Ràdio, tenim una oportunitat per reforçar les nostres emissores temàtiques culturals’, ha afegit el director. Gordillo també explica que la col·laboració amb Ràdio Arrels s’emmarca dins el terreny cultural perquè es volia ‘evitar la idea de fer un acord vinculat a contingut informatiu que pogués tenir una lectura política’. I precisa: ‘Hem lligat una entesa on tots dos ens hi sentim còmodes i podem ser-nos útils, amb uns continguts que no tenen connotació de cap tipus, que són en català i de qualitat’.

Saül Gordillo també ha posat de relleu la trajectòria de Ràdio Arrels, definint l’emissora com una ‘aliada’. ‘Durant molts anys, ha impulsat l’activisme lingüístic i ha mantingut l’antena en català, davant situacions no del tot còmodes tant econòmicament com de context’, ha conclòs el director de Catalunya Ràdio.

L’acord amb Ràdio Arrels arriba pocs mesos després del què el grup d’emissores va signar amb Radio Tele Taxi perquè emeti butlletins informatius de Catalunya Informació. La col·laboració es va rubricar el mes de març i la van signar el mateix Gordillo i el fundador i president del Grup Tele Taxi, Justo Molinero.

‘A les orelles nord-catalanes’
Per la seva banda, per al director de Ràdio Arrels, el conveni signat aquest dijous ‘representa treballar oficialment amb la gran emissora de referència dels territoris de parla catalana’. Albert Noguer també ha destacat que la incorporació de programes produïts per Catalunya Ràdio ‘acostarà les orelles nord-catalanes a programes musicals de gran qualitat’. Ràdio Arrels signa

Ràdio Arrels va néixer a Perpinyà l’any 1981 . Des d’aleshores, emet exclusivament en català per a les comarques de Catalunya Nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya i Capcir).

Cançons imprescindibles, escena musical i jazz
El programa ‘Delicatessen’ és un dels més veterans d’iCat. Cada vespre, durant una hora, Albert Puig acosta la seva particular selecció musical als oients per descobrir aquells temes imprescindibles (les músiques més originals d’arreu del món, de tots els temps, gèneres i estils).

‘Independents’, que iCat emet per la xarxa els divendres, està especialitzat –com el seu nom indica- en l’escena musical independent d’aquí i de fora. Presentat per Josep Martín, aporta les novetats discogràfiques, concerts, festivals, etc.

Per últim, el ‘Via Jazz’, que Catalunya Música emet dissabtes i diumenges a partir de mitjanit, té dues vessants diferents. Els dissabtes, conduït per Pilar Subirà, amb músiques que van des de les gravacions més recents fins als clàssics del món del jazz. I els diumenges, presentat per Carles Lobo, una selecció del millor jazz en directe gràcies als concerts d’intercanvi provinents de la Unió Europea de Radiodifusió (UER-EBU), d’altres emissores i dels principals centres de producció musical nacionals i internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any