Tribunal Suprem Espanya

Vint-i-tres acadèmics han publicat una carta a l’editor del diari The Times on demanen la suspensió del judici contra el procés, la retirada de tots els càrrecs contra els processats i el seu alliberament immediat. El text, signat entre d’altres per Chris Bambery, co-autor del llibre Catalonia Reborn; Dominic Keown, professor de la Universitat de Cambridge i Feyzi Ismail, investigador docent de l’Escola d’estudis orientals i africans de la Universitat de Londres.

Els signants recorden que els processats estan acusats d’haver incitat a la violència el Primer d’Octubre, i que aquesta acusació ja va ser desestimada pel tribunal d’Slesvig-Holstein. A més, apunta que el govern espanyol clama que la judicatura espanyola és independent, però que deu dels dotze jutges del Tribunal Constitucional espanyol van ser designats per polítics i que els altres dos, així com tots els jutges del Suprem, els designen el Consell General del Poder Judicial, els membres del qual també són designats per polítics a Madrid.

També exposen la preocupació per la negativa del Suprem a permetre l’observació internacional del judici, incloent-hi la demanada per Amnistia Internacional.

‘Els conflictes polítics no es poden resoldre als jutjats i aquest judici tot el que pot fer és enverinar les relacions entre Espanya i Catalunya’, exposen els signants, abans de demanar l’alliberament dels presos.

A més de Bamberym Keown i Ismail, també signen la carta Jordi Larios, professor de la Univeristat de St. Andrews; Joseph Farrell, professor emèrit de la Universitat de Strathclyde; la Dr. Sally-Ann Kitts, professora a la Universitat de Bristol; David Whyte, professor de la Universitat de Liverpool; George Kerevan, també co-autor del llibre Catalonia Reborn i ex-diputat; Carles Suarez, director de l’ANC a Anglaterra; la Dr. Georgina Blakeley, cap d’estudis de The Open University; la Dr. Elisenda Marcer, professora a la Universitat de Birmingham; Ester Gimeno Ugalde, editora de l’International Journal of Iberian Stydues; Richard A Cardwell, professor emèrit de la Universitat de Nottingham; Victòria Gual Godó, professora de l’Institut de Winchester; Henry Ettinghausen, professor emèrit de la Universitat de Southampton; James Thomson, professor emèrit de la Universitat de Sussex; el Dr. Paul O’Neill, de la Universitat de Sheffield; Montserrat Casalprim-Ramonet, professor de la Universitat d’Andorra; Assumpció Cheyne, psiquiatra; Graham Kirkwood, investigador associat de la Universitat de Newcastle; la Dr. Stacy Gillis, funcionària d’igualtat de la Universitat de Newcastle; el Dr Andy Clark, funcionari anti-precarietat de la Universitat de Newcastle i el Dr Bruce Baker, president del sindicat UCU, de la Universitat de Newcastle.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.