Acaben sense acords les reunions entre Aena, la direcció d’Eulen i el comitè de vaga

Continuen les vagues previstes per diumenge i dilluns i les aturades indefinides de vint-i-quatre hores a partir del 14 d'agost

VilaWeb
Redacció
05.08.2017 - 07:46
Actualització: 05.08.2017 - 09:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una jornada maratoniana de dotze hores de negociacions, Aena, la direcció de l’empresa Euleun –la concessionària que gestiona els controls de seguretat a l’aeroport del Prat– i el comitè de vaga dels treballadors s’ha acabat sense acord. Així doncs, els treballadors d’Eulen mantenen la vaga parcial convocada per demà, dilluns, divendres i diumenge vinent i l’aturada indefinida a partir del 14 d’agost.

Aquesta ha estat la primera trobada entre les dues parts en conflicte d’Eulen en què ha participat Aena, l’ens públic gestor dels aeroports de l’estat. La reunió ha estat mediada pel govern a la seu del Departament de Treball i ha començat a dos quarts de dues del migdia. Al vespre, Eulen ha reobert la negociació amb una segona reunió on han llançat una contraoferta que també ha estat rebutjada. Les negociacions han finalitzat passada l’1 de la matinada.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha anunciat una nova reunió de mediació, probablement a partir del dimarts, un cop l’empresa hagi preparat tècnicament una nova proposta. Ginesta ha insistit que després de no aconseguir frenar la vaga d’aquest diumenge i dilluns ara l’objectiu és evitar la vaga indefinida a partir del 14 d’agost.

Ginesta ha subratllat que de les nou propostes que posa sobre la taula els representants dels treballadors, la majoria, set, estan acceptades per l’empresa. Les dues que són motiu de discrepància, i que l’empresa ha demanat temps per a analitzar-les i quantificar-les, tenen a veure amb l’increment de les retribucions salarials i en el nombre de recursos humans que es requereixen per complir amb el plec de condicions de la concessió.

Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga d’Eulen, ha manifestat que la contraoferta d’Eulen ‘és totalment insuficient’ i no permet justificar la desconvocatòria de les aturades parcials i la vaga indefinida a partir del 14 d’agost. Giménez ha explicat que la concreció econòmica que ha presentat l’empresa suposa un increment de 0,18 euros l’hora, cosa que es tradueix en un increment salarial d’1,44 euros al dia. A més, segons l’assessor del comitè de vaga, en aspectes com la necessitat d’incrementar els recursos humans en el servei de seguretat encara les posicions estan més allunyades.’No s’ha avançat gens, ni mica. S’està igual’, ha afegit.

L’acord entre el departament de Treball i l’empresa és que un cop Eulen quantifiqui l’impacte econòmic de les propostes dels treballadors ho comunicarà al departament i aquest convocarà una nova reunió de mediació.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes