Pot ser un concurs de cultura popular una eina d’aprenentatge? Durant la presentació aquest matí del 1è Concurs Nacional d’Enceses, que se celebrarà a Picamoixons (Alt Camp) el 10 de març, Pep Enric Martí s’ha mostrat convençut que sí. “A vegades—ha apuntat el president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), entitat organitzadora del certamen—es relaciona el món dels diables amb la disbauxa i la improvisació. El concurs demostrarà que hi ha molta feina darrera de cada actuació de diables, i serà un punt de trobada perquè unes colles de diables puguin aprendre de les altres”.

Prèviament, Francesc Rull i Jordi Agràs, alcalde de Picamoixons i director de Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, han donat les benvingudes institucionals a les persones i mitjans congregats al Local Social de Picamoixons. Retornant la gentilesa de la FDDC, que ha decidit nomenar Lluís Puig com a president d’honor de la convocatòria, Agràs ha traslladat el suport del conseller i la directora general de Cultura Maria Àngels Blasco a la iniciativa.

Llegeix la crònica sencera a Tornaveu fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]