MINUT A MINUT

[EN DIRECTE] Llargues cues per tornar a Kíiv tot i les advertències de les autoritats

  • Tota la informació sobre la crisi diplomàtica i militar entre Rússia i Ucraïna

VilaWeb
Redacció
15.04.2022 - 09:05

L’exèrcit rus manté la pressió a l’est d’Ucraïna amb la intenció d’ocupar completament el Donbass, inclosa Mariúpol, que després de gairebé cinquanta dies de setge és a punt de caure en mans russes. Ahir, el Ministeri de Defensa rus va dir que més d’un miler de soldats ucraïnesos s’havien rendit i havien lliurat les armes. Una informació que el govern ucraïnès, ara per ara, no ha confirmat.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

El batlle de Mariúpol, Vadim Boitxenko, diu que encara hi ha unes 100.000 persones atrapades pels combats a la ciutat, on es calcula que els morts es compten per milers. La fiscalia ucraïnesa ha informat que investiga més de 6.500 crims de guerra comesos per l’exèrcit rus.

En aquest sentit, el president nord-americà, Joe Biden, ha alçat novament el to del seu discurs i ha acusat Rússia de cometre un genocidi a Ucraïna. De totes maneres, més dirigents occidentals, com ara Emmanuel Macron, s’han negat a referir-se amb aquests termes a la invasió russa.

Heus ací l’última hora de la guerra entre Ucraïna i Rússia.

19.37h

Llargues cues per tornar a Kíiv tot i les advertències de les autoritats

Centenars de cotxes carregats amb maletes i caixes han format avui un gran embús a l'entrada oest de Kíiv, en un moment en el qual els habitants que van fugir de la capital ucraïnesa per la guerra estan tornant, malgrat que les autoritats han advertit que no ho facin.

A la carretera oest de la capital, que connecta amb la ciutat occidental de Lviv, s'hi han format cues de cotxes durant tot el dia, que s'han agreujat per un augment dels punts de control militars i pel fet que molts dels ponts d'entrada a la capital van ser destruïts en el marc de la guerra.

19.36h

Ucraïna preveu una ofensiva final al Donbass i diu que Mariúpol resisteix

Ucraïna espera l'ofensiva final de les tropes russes al Donbass, on continuen els intents de capturar Mariúpol i on les autoritats han admès que alguns soldats s'han rendit, tot i que asseguren que no són mil com diu Rússia.

"L'enemic continua incrementant la seva agrupació aèria a la vora de la frontera est del nostre país, augmenta les forces d'artilleria i optimitza els sistemes de comandament", informa l'Estat Major de l'Exèrcit ucraïnès en un dels comunicats bèl·lics.

11.45h

La justícia d'Ucraïna confisca més de 150 béns al líder pro-rus Medvedtxuk

La Justícia d'Ucraïna ha confiscat un total de 154 béns al líder del partit ucraïnès pro-rus Plataforma Opositora per la Vida, Viktor Medvedtxuk, detingut dimarts. Un tribunal de Lichakiv ha confiscat, entre altres coses, 26 vehicles, 30 terrenys, 23 cases, 32 apartaments, 17 places de garatge i un iot

Medvedtxuk, aliat del president rus, Vladimir Putin, estava sota arrest domiciliari des de fa més d'un any acusat de traïció. Tot i això, a finals de febrer, poc després de la invasió russa d'Ucraïna, Ucraïna va anunciar que s'havia escapat.

09.50h

Rússia amenaça la zona del Bàltic si Finlàndia i Suècia entren a l'OTAN

L'ex-president rus i membre del consell de seguretat Dmitri Medvédev ha amenaçat Finlàndia i Suècia si finalment decideixen d'unir-se a l'OTAN: "No hi podrà haver més negociacions sobre un estatus lliure d'armes nuclears al Bàltic. S'haurà de recuperar l'equilibri. Fins ara, Rússia no ha pres aquestes mesures i no tenia intenció de prendre-les."

09.35h

Negociacions per a alliberar els 169 soldats ucraïnesos capturats a Txornòbil

Les autoritats ucraïneses i russes negocien un intercanvi per a alliberar els 169 soldats de la Guàrdia Nacional que van ser capturats a la central nuclear de Txornòbil, segons que ha informat el Ministeri d'Afers Interns ucraïnès.

09.18h

Les tropes russes van segrestar unes 300 persones en un soterrani d'una escola

Unes 300 persones van ser segrestades durant quatre setmanes en el soterrani d'una escola a Iahidne, situada al nord Txerníhiv, segons que ha informat el Ministeri de Defensa ucraïnès. En aquest sentit, les autoritats diuen que divuit persones van morir durant el captiveri, algunes assassinades i unes altres arran de les males condicions.

09.14h

Explosió a l'aeròdrom de Txornobaivka

L'aeròdrom de Txornobaivka, situat a la regió de Kherson, ha registrat una explosió segons diverses informacions i vídeos publicats a les xarxes socials.

08.56h

Nou corredors humanitaris per a evacuar civils

Les autoritats ucraïneses i russes han acordat nou corredors humanitaris per a evacuar civils atrapats a les zones de combat, sobretot a l'est del país, segons que ha anunciat la vice-primera ministra ucraïnesa, Irina Vereixtxuk. Ahir, per motius de seguretat, no es van obrir corredors.

08.32h

L'exèrcit ucraïnès atura l'avanç rus cap a Izium bombardant un pont

L'exèrcit ucraïnès ha bombardat un pont sobre el riu Donets per aturar l'avanç rus cap a la ciutat d'Izium, situada a la regió de Khàrkiv. En imatges publicades a les xarxes socials es pot veure que l'atac ha atrapat part de les tropes russes.

08.05h

L'armada ucraïnesa destrueix el vaixell insígnia de la flota russa a la mar Negra

El Ministeri de Defensa rus diu que la tripulació del vaixell de guerra Moskva ha estat evacuada sense entrebancs, després d'haver rebut l'impacte de dos míssils ucraïnesos.

"El creuer Moskva de la flota de la mar Negra és seriosament danyat arran de la detonació de la munició que ha passat a causa d'un foc. La tripulació ha estat evacuada", explica l'agència estatal rus TASS, que cita fonts del ministeri.

Anit, el governador d'Odessa, Maksim Martxenko, en un missatge a Telegram va confirmar que l'armada ucraïnesa havia atacat i destruït el Moskva.

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1514452883642662914?s=20&t=YA6MAAXhCVFq-A3_odzdvw

13.04.2022
17.37h

La UE aprova una nova partida de 500 milions d'euros per armar Ucraïna

Els països de la Unió Europea han aprovat una tercera partida de 500 milions d'euros per rearmar l'exèrcit ucraïnès de cara a la nova fase del conflicte amb el reagrupament de les forces russes a la regió del Donbass. Amb aquesta nova partida, el bloc triplica la quantitat inicial aprovada per finançar l'enviament d'armament a Kíiv, una mesura sense precedents per donar suport militarment a un tercer país en un context bèl·lic.

Aquests fons se sumen als 1.000 milions ja aprovats. D'aquesta manera, la UE eleva a 1.500 milions els cabals mobilitzats a través del Mecanisme de Pau Europeu per subvencionar ajuda militar a Kíiv.

Les mesures acordades finançaran el subministrament d'equips i subministraments no letals a l'exèrcit ucraïnès, com equips de protecció personal, farmacioles de primers auxilis i combustible, a més de sistemes militars dissenyats per aplicar força letal.

A part, els vint-i-set estudien amb Kíiv com fer arribar sistemes militars pesats, com ara tancs i avions, després que les autoritats ucraïneses han demanat expressament aquesta ajuda per preparar el país contra l'ofensiva al Donbass.

14.08h

Finlàndia decidirà aviat si demana d'accedir a l'OTAN

La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, ha anunciat avui que Finlàndia decidirà si demana d'accedir a l'OTAN al llarg de les setmanes vinents. "Hem de preguntar-nos quina és la millor manera d'assegurar-nos que això [la invasió d'Ucraïna] mai ens passarà als finlandesos", ha explicat Marin en una compareixença conjunta amb la seva homòloga sueca, Magdalena Andersson, que aquest matí ha anunciat que Suècia demanarà formalment d'adherir-se a l'aliança.

Es tracta d'un moviment de gran transcendència històrica per a dos països que, atesa la seva proximitat històrica amb Rússia, històricament havien optat per mantenir una postura de neutralitat envers l'OTAN. Abans-d'ahir, el portaveu del Kremlin Dimitri Peskov advertí que l'expansió de l'aliança a aquests dos països "no brindaria estabilitat al continent europeu", tot afegint que en cas que aquest escenari es produís, Rússia es veuria forçada a "reequilibrar la situació" amb els seus propis mitjans.

12.46h

Suècia demanarà d'accedir a l'OTAN al juny

La primera ministra de Suècia, Magdalena Andersson, presentarà una sol·licitud d'adhesió a l'OTAN a la cimera de l'Aliança a Madrid aquest juny, segons que informa el diari suec Svenska Dagbladet.

Es tracta d'una decisió històrica, atès que Estocolm –com la seva veïna Finlàndia– tradicionalment ha mantingut una postura de neutralitat envers l'OTAN, atesa la seva proximitat geogràfica amb Rússia. La invasió d'Ucraïna, tanmateix, no solament ha fet canviar de parer la ciutadania sueca sinó també el Partit Socialdemòcrata del país, del qual Andersson n'és la líder, que històricament s'havia girat d'esquena a l'aliança.

11.50h

Set morts pel cap baix en un bombardament a la regió de Khàrkiv

El governador de la regió de Khàrkiv, Oleh Sinegubov, ha assegurat que set persones pel cap baix han mort en un bombardament rus. Així mateix, ha indicat que hi ha vint-i-dues persones ferides.

10.19h

"Sense informació sobre la rendició"

El portaveu del Ministeri de Defensa ucraïnès ha assegurat que no té cap informació sobre la rendició de 1.026 soldats a Mariúpol, tal com ha anunciat el Kremlin.

09.57h

Rússia diu que més de mil soldats ucraïnesos s'han rendit a Mariúpol

El Ministeri de Defensa rus ha assegurat que 1.026 soldats de la trenta-sisena brigada de la marina ucraïnesa s'han rendit a Mariúpol. Segons un comunicat, entre els soldats hi ha 162 oficials i 151 ferits que estan rebent atenció mèdica. De totes maneres, aquesta informació no ha estat confirmada per les autoritats ucraïneses. La trenta-sisena brigada és la mateixa que ara fa dos dies que es preparava per a un darrer combat amb les tropes russes perquè s'estava quedant sense munició i subministraments.

09.39h

No hi haurà corredors humanitaris

Les autoritats ucraïneses han informat que avui no hi haurà corredors humanitaris per a evacuar civils de les zones de combat. "Desafortunadament, avui no n'obrirem. La situació al voltant de totes les rutes és massa perillosa i ens hem vist obligats a no obrir corredors humanitaris. Els ocupants no tan sols vulneren les lleis internacionals, sinó que tampoc no controlen degudament a les seves tropes sobre el terreny", ha declarat la vice-primera ministra ucraïnesa, Irina Vereixtxuk.

09.35h

Preocupació per les acusacions d'ús d'armes químiques

L'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques, que va rebre el premi Nobel de la Pau el 2013, ha expressat la seva preocupació per les acusacions d'ús d'armes químiques a Ucraïna. En aquest sentit, l'ONG ha informat que ha rebut reclamacions per part de les autoritats ucraïneses, però també de les russes.

09.31h

Visita institucional a Kíiv

Els presidents de Polònia, Lituània, Letònia i Estònia es dirigeixen a Kíiv per reunir-se amb el president Volodímir Zelenski. En aquesta visita també hi havia de participar el president d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, però el dirigent ucraïnès va descartar de rebre'l arran dels seus vincles amb el gasoducte Nordstream I.

09.22h

Biden acusa Rússia de genocidi

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha descrit com un genocidi l'agressió de Rússia contra la població d'Ucraïna. En comentaris als periodistes recollits pels mitjans nord-americans, Biden ha assegurat que l'objectiu de Putin és aniquilar la idea de ser ucraïnès. El president nord-americà ha afirmat que cada dia sorgeixen proves d'actuacions horribles per part de l'exèrcit rus, i que cal deixar treballar als advocats dels tribunals internacionals. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha agraït les paraules de Biden. "Anomenar les coses pel seu nom és essencial per fer front al diable", ha dit, definint el nord-americà com un veritable líder.

12.04.2022
20.59h

Zelenski rebutja la visita a Kíiv del president d'Alemanya

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha rebutjat rebre a Kíiv el seu homòleg alemany, Frank-Walter Steinmeier, pels vincles amb el gasoducte Nord Stream, una de les vies principals de transport del gas rus a Europa. Era previst que la visita incorporés també els presidents de Polònia, Estònia, Letònia i Lituània, amb l'objectiu d'enviar un "senyal fort de solidaritat europea amb Ucraïna", segons ha dit Steinmeier durant un viatge a Varsòvia. El president alemany ha afirmat que estava a punt per anar a la capital ucraïnesa "però aparentment no era el que volien a Kíiv".

20.07h

El batlle de Mariúpol estima que les morts de civils a la ciutat voregen les 21.000

El batlle de Mariúpol, Vadim Boichenko, ha afirmat que les morts de civils causades a la ciutat per l'exèrcit rus d'ençà del començament de la invasió d'Ucraïna poden estar a l'entorn de les 21.000. En declaracions a la CNN Boichenko ha admès, en tot cas, que el recompte és difícil de dur a terme. Mentrestant, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, s'ha mostrat preocupat pel "nou estadi de terror" que prepara l'exèrcit rus, que podria involucrar, al seu parer, l'ús d'armes químiques.

Per la seva banda, Vladímir Putin ha assegurat avui que les converses de pau amb Ucraïna es troben en un "carreró sense sortida". Sobre les acusacions a l'exèrcit rus per massacrar civils a Butxa i a altres ciutats ucraïneses, Putin les ha rebutjat amb l'argument que són falses i ha recordat operacions militars dels Estats Units a ciutats com Raqqa, a Síria.

16.48h

L'exèrcit rus mata a membres de Caritas a Mariúpol

Un atac de l'exèrcit rus a les instal·lacions de Caritas a Mariúpol ha matat set persones, de les quals dues eren membres de l'organització. Segons que ha explicat la mateixa entitat, les víctimes s'havien amagat a l'edifici fugint dels bombardaments.

16.44h

Els EUA no poden confirmar l'atac químic a Mariúpol

Un alt càrrec del govern de Joe Biden ha assegurat que Washington no pot confirmar les acusacions d'atac químic a Mariúpol. "El principal problema és que nosaltres no hi som", ha declarat.

13.49h

Troben sis persones executades en un soterrani a Brovari

La fiscalia ucraïnesa ha informat que han trobat sis persones executades en un soterrani a la ciutat de Brovari, situada a la rodalia de Kíiv. Els assassinats es van produir, segons la fiscalia, durant l'ocupació de la zona per part de l'exèrcit rus.

13.39h

Catalunya ja ha acollit més de 20.000 refugiats ucraïnesos

Catalunya ha acollit fins ara 20.134 persones que fugen de la guerra d'Ucraïna. Ho ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, després de la reunió del consell executiu. Plaja ha recordat que la Generalitat ha habilitat una primera resposta per fer front a les conseqüències del conflicte bèl·lic amb 120 milions d'euros i ha tornat a demanar fons a l'estat per afrontar aquestes despeses extraordinàries, així com que el límit de dèficit passi del 0,6% a l'1%.

13.28h

Un soldat britànic a Mariúpol assegura que no té més remei que rendir-se a l'exèrcit rus

Un soldat britànic que combat a Mariúpol ha assegurat que la seva unitat no té més remei que rendir-se a les forces russes, segons que han explicat familiars seus a la BBC. Aiden Aslin, que és de Newark, forma part de l'exèrcit ucraïnès d'ençà del 2018. Amb anterioritat va lluitar al costat de les milícies kurdes contra l'Estat Islàmic a Síria.

La seva mare, Ang Wood, ha declarat que li va trucar per dir-li que no tenen més armes per lluitar. "M'estimo el meu fill. És el meu heroi", ha afegit. D'altra banda, un amic d'Aslin ha afirmat que la seva unitat no té menjar, ni munició ni cap altra provisió.

"No poden marxar i no poden combatre. No tenen cap altra opció [que rendir-se]. Estic convençut que si tinguessin una bala extra, ja l'haurien disparat", ha conclòs.

13.15h

Polònia deté un ciutadà rus i l'acusa d'espionatge

La policia polonesa ha detingut un ciutadà rus i l'acusa d'espionatge, segons que ha confirmat el portaveu del Ministeri per a la coordinació dels Serveis Especials. El detingut és un home de nacionalitat russa que feia divuit anys que vivia i treballava a Polònia. L'arrest es va produir el 6 d'abril i l'afectat romandrà tres mesos en presó preventiva.

12.19h

Rússia nega haver fet servir armes químiques a Mariúpol

L'exèrcit rus i les tropes de l'autodenominada República Popular de Donetsk han negat haver fet servir armes químiques a Mariúpol. De totes maneres, ahir, el comandant en cap de les forces de Donetsk, Eduard Basurin, va fer una crida al Kremlin perquè desplegui les seves defenses químiques, biològiques i radiològiques per "esborrar" la ciutat.

12.06h

El vídeo que demostra que l'exèrcit rus utilitza bombes de dispersió

09.41h

Rússia assegura que ha destruït diversos dipòsits d'armes

El Ministeri de Defensa rus ha assegurat que ha destruït diversos dipòsits d'armes a les regions de Kíiv i Khmelnitski.

09.16h

Nou corredors humanitaris

La vice-primera ministra, Irina Vereixtxuk, ha explicat que s'han acordat nou corredors humanitaris per a evacuar civils de diverses ciutats, entre les quals Mariúpol, tot i que els ciutadans hauran de sortir amb els seus vehicles privats perquè l'exèrcit rus no permet l'entrada d'un comboi humanitari.

09.05h

Crims sexuals

La defensora del poble ucraïnesa per als drets humans ha informat que s'han registrat actes de violència sexual a Butxa per part de les tropes russes. En un dels casos, diverses dones i nois van ser empresonades durant vint-i-cinc dies en un soterrani. Nou d'aquestes víctimes ara estan embarassades, segons que ha dit Liudmila Denisova.

08.52h

Més de 6.000 crims de guerra

La fiscalia general d'Ucraïna ha assegurat que investiga més de 6.000 casos de crims de guerra comesos per les tropes russes d'ençà del començament de la invasió.

08.43h

Armes químiques a Mariúpol

Les autoritats ucraïneses han acusat l'exèrcit rus de fer servir armes químiques a la ciutat de Mariúpol, que fa gairebé cinquanta dies que està sotmesa a setge per part de les tropes russes. Segons les informacions ucraïneses, que no han pogut ser verificades, l'atac s'ha produït amb un dron que ha escampat una substància que ha intoxicat a tres civils.

11.04.2022
18.31h

Europa apunta al petroli com a pròxim objectiu de les sancions contra Rússia

La Unió Europea apunta al petroli com a pròxim objectiu de les sancions europees perquè és més fàcil de substituir i representa una factura més cara que no pas la del gas, però no ha decidit fer aquest pas de moment. "No hi ha res fora de la taula", ha dit l'alt representant de la diplomàcia europea, Josep Borrell, que aposta per a diferenciar entre els dos combustibles i començar pel petroli.

Tanmateix, ha avisat que la guerra a Ucraïna i les represàlies contra el Kremlin tenen un impacte asimètric"a la UE perquè l'arribada de refugiats afecta els països de l'est i la dependència energètica és més important per a l'Europa central.

16.22h

La periodista Marina Ovsyannikova serà corresponsal de Die Welt

El diari alemany Die Welt ha contractat com a corresponsal a la periodista Marina Ovsyannikova, que es va fer famosa ara fa unes setmanes per aparèixer en un telenotícies rus de màxima audiència amb un cartell en conta de la guerra d'Ucraïna.

16.08h

L'exèrcit ucraïnès es prepara per a l'última batalla a Mariúpol

Les forces armades ucraïneses han assegurat que s'estan preparant per a l'última batalla a Mariúpol. En un comunicat a Facebook, la trenta-sisena brigada de la marina ha destacat que avui segurament serà la darrera batalla perquè les tropes s'estan quedant sense munició. El setge de Mariúpol fa quaranta-set dies que dura i els soldats ucraïnesos donen per fet que una part moriran i la resta seran empresonats. "Els ferits són gairebé la meitat de la brigada. Aquells que encara tenen les extremitats tornen a la batalla. La infanteria no existeix, els combats els dirigeixen ara els artillers, operadors de ràdio, conductors i cuiners, fins i tot músics", afegeix el comunicat.

16.05h

Croàcia expulsa vint-i-quatre diplomàtics de l'ambaixada russa

El Ministeri d'Afers Estrangers croat ha anunciat l'expulsió de vint-i-quatre diplomàtics de l'ambaixada russa arran de la invasió i brutal agressió a Ucraïna.

11.06h

Rússia assegura que destruït les defenses antiaèries S-300 ucraïneses

El Ministeri de Defensa rus assegura que ha destruït les defenses antiaèries S-300 d'Ucraïna. Segons el ministeri, l'atac en un hangar a Dniprò ha neutralitzat quatre d'aquests sistemes de llançament de míssils. Així mateix, no s'ha confirmat quin estat ha fet arribar els S-300 a Ucraïna, però divendres, Eslovàquia va comunicar que tenia previst de subministrar aquesta mena d'armament a Kíiv.

10.26h

Investigació de crims de guerra

L'ambaixador francès a Ucraïna, Etienne de Poncins, ha publicat una imatge dels experts francesos que han arribat a Lviv per a investigar els crims de guerra.

10.05h

El balanç de morts en l'atac a l'estació de trens de Kramatorsk augmenta a cinquanta-set

L'atac de l'exèrcit rus amb un míssil a l'estació de trens de Kramatorsk ha deixat cinquanta-set morts, segons que ha informat el governador de la regió de Donetsk. Així mateix, l'explosió ha causat 114 ferits.

09.25h

Finlàndia i Suècia podrien entrar a l'OTAN aquest estiu

La invasió russa d'Ucraïna ha situat Finlàndia i Suècia, dos estats tradicionalment neutrals, a la porta de l'OTAN. Segons que informa The Times, Hèlsinki i Estocolm estan negociant la seva adhesió a l'aliança militar, que es podria tancar força aviat, concretament aquest estiu mateix.

09.22h

1.793 civils morts confirmats per l'ONU

L'exèrcit rus ha matat 1.793 civils d'ençà del començament de la invasió, segons que ha pogut confirmar l'oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU. Així mateix, ha informat de 2.439. De totes maneres, l'ONU estima que el nombre real de víctimes i ferits és molt més alt.

09.03h

Campanyes russes de desinformació

El ministre d'Afers Estranger ucraïnès, Dmitri Kuleba, ha advertit que Rússia prepara una campanya de desinformació contra els mitjans i polítics estrangers per tal de desestabilitzar el d'armes.

08.48h

Reunió a Moscou amb Putin

El canceller d'Àustria, Karl Nehammer, es reunirà avui a Moscou amb Vladímir Putin. Aquesta serà la primera trobada cara a cara entre un líder europeu i el president rus d'ençà del començament de la invasió. Segons que ha explicat l'equip de Nehammer, el canceller té previst de parlar de la massacre de Butxa amb Putin.

08.28h

El Regne Unit adverteix que Rússia podria utilitzar munició de fòsfor a Mariúpol

La intel·ligència britànica ha advertit que l'exèrcit rus podria utilitzar munició de fòsfor a Mariúpol, que continua sotmesa a setge gairebé dos mesos després del començament de la guerra. En aquest sentit, els serveis secrets recorden que les tropes russes ja han fet servir aquesta mena d'armament a la regió de Donetsk.

10.04.2022
19.01h

Les autoritats ucraïneses donen per destruït completament l'aeroport de Dniprò

Les autoritats ucraïneses han informat avui de la destrucció total de l'aeroport de Dniprò, a la meitat est del país. Ho ha explicat Valentín Reznitxenko, governador de la província de Dnipropetrovsk, que ha dit que n'hi havia rastre.

Paral·lelament, la fiscal general d'Ucraïna, Irina Venediktova, ha explicat en declaracions a la cadena Sky News que havien descobert 1.222 morts tan sols a la regió de Kíiv, sense especificar si eren militars o civils. És la xifra total registrada ara per ara a la regió de la capital.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any