El primer Festival de Corals Joves de Catalunya es farà a Igualada el cap de setmana del 6 al 8 d’octubre. Hi participaran dos-cents cantaires d’una desena de corals. Els organitzadors pretenen que el festival tingui continuïtat i es pugui organitzar en ciutats diferents, tot i que no pas anualment. L’objectiu és que els cantaires comparteixin música i experiències, com també descobrir joves talents i crear cohesió entre els cors, segons que explica el president de la Federació de Corals Joves de Catalunya, Gerard Molina.

El divendres 6 d’octubre, a les 21.00, hi haurà el concert inaugural de cors d’òpera a la basílica de Santa Maria, en què s’homenatjarà el mestre Joan Montaner i Guix, en el cinquantè aniversari de la seva mort.

El festival inclourà tallers i concerts que es faran en diversos espais de la ciutat. A banda les actuacions de les corals participants, també hi haurà els concerts de la coral In Crescendo, guanyadors del concurs de Televisió de Catalunya ‘Oh Happy Day’ del 2014, i del Revoice International Vocal Ensemble, una formació de trenta-dos joves cantants de vint-i-cinc països diferents.

El concert de clausura serà diumenge a les 18.30 al Teatre Municipal l’Ateneu i aplegarà una mostra dels tallers que s’hauran desenvolupat durant el cap de setmana. La Federació de Corals Joves de Catalunya és formada per vint-i-tres formacions del Principat i una de les Illes Balears.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb