Vora 15.000 persones gaudeixen de la Tomatina de Bunyol: “Ho trobàvem molt a faltar”

  • La batllessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, diu que és l'any amb més participació

VilaWeb
Pla picat de diferents persones durant la Tomatina (fotografia: Jorge Gil / Europa Press)
Europa Press
31.08.2022 - 19:41
Actualització: 31.08.2022 - 22:26

Vora 15.000 persones ha participat avui en la setanta-cinquena Tomatina de Bunyol, després d’haver-la cancel·lat els darrers dos anys a causa de la covid. La batllessa de la localitat, Juncal Carrascosa, ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que enguany hi han participat més veïns de Bunyol que mai. “El turisme internacional encara no està actiu, sobretot a països com el Japó, Corea o l’Índia, grans consumidors de la festa”, ha explicat.

Els veïns s’han mostrat molt emocionats de poder tornar a celebrar aquesta gran festa i de retrobar-se amb la gent. “Aquesta edició s’ha viscut i s’ha gaudit d’una altra manera perquè jo almenys feia anys que no entrava”, ha expressat una veïna.

Els bunyolesos han coincidit en referir-se a la Tomatina com una celebració “increïble”. “Al final queda una guerra entre amics amb moltíssima eufòria i moltíssimes emocions en una festa que significa un trosset de la nostra vida”, han expressat, i han afegit que “feia molt de temps que no la fèiem i teníem moltíssimes ganes, l’enyoràvem força”, han expressat.

Entre els visitants d’altres punts del País Valencià, una veïna d’Almassora (Plana Alta) ha qualificat l’experiència de “brutal”: “He vingut per saber què era i perquè després de la pandèmia ja feia falta una festa així.” Uns joves procedents de Jaén han vingut a visitar la família valenciana i perquè els havien parlat molt bé de la festivitat: “És la nostra primera vegada, però cal viure-ho sempre per no deixar de saber què és. Cal viure’l”, han asseverat. Un altre participant, d’un grup format per turistes mexicans, bolivians i argentins, ha dit que no repetiria l’experiència perquè considera que només s’ha de viure una única vegada. “L’experiència està molt bé, però falta que segueixin les regles i estrenyin bé els tomàquets perquè et cau cada cosa que no saps què és”, ha bromejat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any