Campuzano reclama al govern espanyol el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya

  • El conseller denuncia que l'executiu espanyol pretenia traslladar part de la gestió burocràtica i no ajudar "ni amb un sol euro"

VilaWeb
ACN
14.06.2023 - 20:57
Actualització: 14.06.2023 - 21:11

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha tornat a reclamar el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya. Campuzano ha explicat que durant la celebració del Cercle d’Economia a Barcelona es va reunir amb el ministre espanyol José Luis Escrivá per a intentar desblocar l’assumpte.

En una interpel·lació al Parlament, Campuzano ha defensat que Catalunya vol “tenir la capacitat per decidir qui té el dret de prestació i que després sigui l’estat espanyol qui faci el pagament”. Així, ha denunciat que el govern espanyol pretenia traslladar una part de la gestió burocràtica i “no ajudar ni un sol euro en aquesta gestió”. I ha afegit: “Pretenia que féssim la feina gratis”.

La Generalitat demana tenir el mateix conveni que ja tenen el País Basc i Navarra, en el qual s’ha cedit la gestió de l’ingrés per motius de millora i eficiència en la gestió d’aquesta i de la Renda Garantida de Ciutadania. Campuzano ha explicat que la setmana que ve rebran l’exconseller navarrès per compartir l’experiència en la gestió d’aquest conveni.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any