El Parlament de Catalunya valida el decret llei del govern sobre l’impost de patrimoni

  • El nou tram permetrà a la Generalitat de recaptar uns dotze milions d'euros que, si no, es pagarien a la Hisenda espanyola

VilaWeb
ACN
25.01.2023 - 20:25
Actualització: 25.01.2023 - 21:19

El Parlament de Catalunya ha aprovat el decret llei que introdueix modificacions tècniques en l’impost sobre el patrimoni per a equiparar-lo amb el nou tribut sobre les grans fortunes aprovat a l’estat espanyol. El text ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC, els comuns i la CUP, mentre que el PSC i Junts s’han abstingut i la resta de grups hi han votat en contra.

Concretament, la modificació –que serà vigent durant un període de dos anys– estableix un nou tram de cotització a partir dels vint milions d’euros que estarà gravat amb un tipus d’un 3,48%, tot permetent a la Generalitat de recaptar uns dotze milions d’euros –segons els càlculs del govern– que, si no, es pagarien a la Hisenda espanyola.

“El decret llei té com a objectiu que els dotze milions d’euros que es recaptaran els pugui ingressar l’Agència Tributària de Catalunya”, ha explicat la consellera d’Economia, Natàlia Mas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any