‘La Marató’ supera els tres milions d’euros de recaptació per la salut cardiovascular

  • Enguany, el programa és dedicat a la salut cardiovascular, la causa principal de mort als països desenvolupats

VilaWeb
EFE
18.12.2022 - 09:56
Actualització: 18.12.2022 - 22:32

La trenta-unena Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, enguany dedicada a la salut cardiovascular –la causa principal de mort als països desenvolupats i un dels problemes de salut pública més greus ara com ara– ja ha recaptat 3.325.359 milions d’euros, segons l’última actualització del marcador que s’ha fet cap a les nou de la nit.

La versió televisiva del programa ha començat a les 09.30, i serà presentada per Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Eloi Vila, Quim Masferrer i Helena Garcia Melero. Quant a la versió radiofònica, Roger Escapa serà l’encarregat d’encapçalar a Catalunya Ràdio un programa especial de set hores.

Per La Marató hi passaran els testimonis de cares conegudes que explicaran la seva experiència amb malalties cardiovasculars, com ara el pilot de MotoGP Aleix Espargaró –la filla del qual, de quatre anys, va néixer amb una cardiopatia congènita–; l’actor Antonio Banderas, que reflexionarà sobre les conseqüències de l’infart que va tenir ara fa uns anys, i l’escriptor Boris Izaguirre, que parlarà sobre l’obstrucció de la caròtida que va tenir i com li ha fet repensar moltes coses.

L’objectiu del programa és acostar el coneixement científic de forma divulgativa per arribar a tanta gent com sigui possible i recollir fons perquè la recerca pugui continuar. Durant les 15 hores que durarà el programa televisiu, els donatius dels ciutadans arribaran per mitjà de milers de trucades, que seran ateses per prop de 1.500 voluntaris distribuïts a les quatre seus de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Es faran connexions en directe amb diferents punts de Catalunya per conèixer algunes de les més de 2.000 activitats organitzades per tot el territori per recaptar fons. L’any passat, La Marató, dedicada a la salut mental, va recaptar 12,14 milions d’euros.

En un piulet publicat aquest matí, el president Pere Aragonès ha instat els ciutadans a contribuir a les tasques de recaptació de fons que es duen a terme com a part del programa. “Per la salut cardiovascular, demostrem un cop més la solidaritat del nostre país”, ha escrit.

 

El presidente de la Generalitat, Pere Aragonès, ha animado a la ciudadanía a demostrar “una vez más la solidaridad” de Catalunya con motivo de la Marató de TV3 y Catalunya Ràdio este domingo.

En un tuit recogido por Europa Press, ha llamado a hacerlo “por la salud cardiovascular”, ya que la edición de este año está dedicada a recaudar fondos para su investigación.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any