MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

El sotssecretari de Sectorial del PP, Javier Maroto, ha realitzat aquest dimarts una “última crida al seny” perquè si es proclama unilateralment la independència de Catalunya els seus promotors “s’enfrontaran a un delicte de rebel·lió castigat amb 20 anys de presó i una greu afecció al seu patrimoni personal”.

És més, el dirigent del PP ha advertit que si es fa aquest pas, l’Estat “activarà, sens dubte, tots els mecanismes legals” per detenir aquest “cop a la democràcia”, inclòs l’article 155 de la Constitució.

Segons Maroto, no hi haurà “cap negociació amb qui planteja un xantatge semblant”. “Ho farem pels catalans que el diumenge, mirant-nos als ulls, ens demanaven ‘no ens deixeu sols ara’. Ho farem per la resta d’espanyols. Ho farem per la unitat de la nostra nació”, ha postil·lat.

Per això, ha insistit que aquesta és l'”última crida al seny” perquè “seria millor per a tots no haver de fer-ho”. “Seria millor recuperar el seny”, ha manifestat Maroto en una anotació en el seu compte de Facebook, que ha recollit Europa Press.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb