BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El comitè executiu de l’ACM i l’executiva de l’AMI han qualificat de “nou acte sense sentit” la decisió de la Fiscalia Superior de Catalunya de presentar contra els presidents d’ambdues entitats, Miquel Buch i Neus Lloveras, una querella per contribuir amb actes concrets a la promoció, organització i celebració del referèndum.

En un comunicat aquest dijous, les executives de l’ACM i AMI han manifestat la seva solidaritat amb Buch i Lloveras, i han recordat que actuen “en representació de la ciutadania” i representen gairebé la totalitat dels 947 alcaldes de Catalunya.

En l’escrit de Fiscalia, que s’ha presentat aquest dijous davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics, considera que tots dos han realitzat “actes inequívocs de promoció i organització” del referèndum, malgrat els pronunciaments del Tribunal Constitucional, amb l’enviament als alcaldes catalans el model de decret d’alcaldia a favor del referèndum i dels cartells de promoció de la campanya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb