Creu que el Rei pot incentivar amb el seu recent missatge que hi hagi incidents

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha afirmat que la manifestació del diumenge en contra de la independència de Catalunya convocada per Societat Civil Catalana (SCC) va demostrar que els partidaris del ‘no’ són “una minoria” a Catalunya.

En roda de premsa aquest dilluns, ha valorat positivament la manifestació perquè “es van poder expressar lliurement i amb normalitat aquells que deien que hi havia una majoria silenciosa”.

Castellà ha assegurat que “es va constatar que no hi ha majoria silenciosa. En tot cas, és una minoria important, però que ja no és silenciosa i es pot expressar”.

Encara que ha rebutjat parlar de xifres, ha avisat que l’assistència a la manifestació del diumenge “és una tercera part o menys” que la de les mobilitzacions favorables a la independència en els 11 de setembre dels últims anys.

“FETS AÏLLATS DE VIOLÈNCIA”

Castellà ha criticat que va haver-hi fets aïllats de violència per parts de grups ultres, crits de ‘Puigdemont a presó’ i gestos d’alguns extremistes, encara que no ha responsabilitzat d’això els organitzadors de la manifestació, i ha afegit: “És lògic que hi hagi fets d’aquest tipus quan el cap de l’Estat els incentiva”.

També ha dit sobre Felip VI: “Quan el Rei avala la violència de l’1-O i dona missatges que en nom de la unitat territorial tot és vàlid, és lògic que grups ultres se sentin lliures per campar amb aquest aval”.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb