Demana al Govern espanyol que no usi el turisme com a “arma llancívola”

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha assegurat aquest dilluns que la incidència de la situació política a Catalunya en els creuers és “pràcticament nul·la”, però ha admès un descens en el ritme de les reserves hoteleres a la ciutat per als propers mesos respecte a altres períodes.

En declaracions als mitjans després de presentar l’Estratègia de Mobilitat Turística, ha afirmat que solament tres creuers –dos el dia 1 d’octubre i un el 3 d’octubre– van canviar la destinació Barcelona per un altre port, un percentatge “nimi” dels al voltant de 60 creuers que mensualment atraquen a la capital catalana.

Per això, ha assegurat que no entén declaracions des del Govern central que “no s’atenen a la realitat” quan diu que els creuers no vénen a Barcelona, i ha demanat que, igual que després dels atemptats terroristes d’agost, les administracions uneixin esforços per recobrar el diàleg en una situació complexa com l’actual.

Respecte a l’àmbit dels hotels, ha afirmat que no existeix un nombre significatiu de cancel·lacions, però que el ritme de reserves per als propers mesos “han caigut o no estan seguint els mateixos nivells que altres períodes de temps”.

Ha remarcat que existeix aquesta afectació que preocupa, però ha cridat el Govern central a no crear alarma, i ha subratllat que, malgrat la situació política, la vida quotidiana és de màxima tranquil·litat i no hi ha “cap aspecte que pugui impedir als turistes visitar Barcelona amb normalitat” ja que les manifestacions s’han desenvolupat sense incidents.

Colom ha demanat al Govern que no utilitzi el turisme com a “arma llancívola” contra l’Ajuntament de Barcelona o la Generalitat, i que sigui part de la solució, proporcioni tranquil·litat i doni garanties al turista que pot acudir i gaudir de la ciutat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb