Presentació de la versió informatitzada del Diccionari Alcover-Moll

  • L'acte es durà a terme avui a Barcelona a l'Institut d'Estudis Catalans

VilaWeb
Redacció
29.05.2003 - 02:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de més d’un any de treballs i esforços l’edició digitalitzada del Diccionari català-valencià-balear ja és una realitat i serà presentada avui horabaixa a la sala Prat de la Riba de l’Insitut d’Estudis Catalans a Barcelona.

En ell es fa públic el treball realitzat pels dos il·lustres filòlegs illencs, mossèn Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll i ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració que en el desembre del 2000 signaren l’IEC i la família Moll.

El format de consulta del Diccionari en versió electrònica reprodueix el tipus de consulta convencional d’un diccionari imprès. A partir del mot d’entrada introduït per l’usuari, s’accedeix a l’article corresponent del Diccionari. Les il·lustracions i les taules de flexió han estat incorporades com a fitxers vinculats al text, de manera que l’usuari les pot consultar activant la icona corresponent. D’altra banda, les transcripcions fonètiques es representen d’acord amb els principis de l’AFI (Associació Fonètica Internacional) adaptats al català per l’IEC.

El conseller d’Educació i Cultura en funcions, Damià Pons, acompanyat de Joan Melià, director general de Política Lingüística, assistiran a la presentació de la versió informatitzada del Diccionari, com també hi participarà el ministre de Cultura del Govern d’Andorra, Xavier Montané, Jordi Vilajoana, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Josep Laporte, president de l’Institut d’Estudis Catalans, a més d’Aina Moll, en representació de l’Editorial Moll, i Joaquim Rafel, director del projecte.

El caràcter emblemàtic del Diccionari, la seva magnitud, la seva importància com a obra cabdal de la lexicografia i de la lingüística catalanes, i la necessitat d’incorporar-lo a les possibilitats obertes per les noves tecnologies motivaren l’interès d’organismes de les diverses terres catalanes a col·laborar en el finançament del projecte. És per aquest motiu que la informatització del Diccionari s’ha portat a terme amb fons procedents de la Generalitat de Catalunya, Govern de les Illes Balears i del Govern d’Andorra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any